18 / 05 / 2024

trafo yankınında oturmak

trafo yankınında oturmak

Trafolar; Yüksek elektrik gerilimini hizmet edeceği amaca uygun olarak düzenleyen tesisler olarak tanımlanıyor. Peki, trafonun yakınında oturmanın dezavantajları nelerdir? Trafo yapı yaklaşma mesafesi ne olmalı?

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Altın fiyatları yükselişe geçti! Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altınında flaş gelişme! 9 Eylül altın fiyatları

Altın fiyatları haftayı yükselişle kapattı. Altında yükseliş bugün de devam ediyor.  Yatırımcılar ''gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Cumhuriyet altını ne kadar?'' sorularını araştırıyor.

Ne dolarda ne altında! İslam Memiş, yeni yatırım aracını açıkladı

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, merak edilen soruları kendi Youtube yayınında yanıtladı. Memiş, yatırımcılara "Keklik gibi avlanacaksınız" diyerek ciddi uyarılar yaptı. İşte tüm detaylar...

Son Dakika: Selçuk Geçer doların kaç TL olacağını canlı yayında açıkladı!

Tecrübeli ekonomist Selçuk Geçer, Tele1 yayınında yaptığı değerlendirmelerde dolar kurunun kısa süre içerisinde göreceği rakamı paylaştı.

İslam Memiş canlı yayında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT canlı yayınında tarih verdi ve doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı.

Wanda Vista İstanbul, Çin basınında heyecan yarattı!

Çinli Wanda Group'un, yurt dışında açtığı ilk oteli Wanda Vista İstanbul, Çin basınında heyecana neden oldu. Wanda Hotels - Resorts'un Çin'deki en güçlü turizm girişimi Wanda Vista'nın ilk yurt dışı projesi otel endüstrisinin geleceğine de umut oldu.

Erdoğan'ın kripto para açıklamasına Rusya'dan yorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kripto paralara yönelik yaptığı açıklama Rus basınında büyük yankı uyandırdı. 

Demet Akalın yangında evini kaybeden vatandaşın evini yaptırdı!

Manavgat'taki orman yangınında evini kaybeden Fatma Teyze'nin yeni evini şarkıcı Demet Akalın yaptırdı. 

ABD'de koronavirüs salgınında kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum uzatıldı!

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Yankın İnşaat Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yankın İnşaat Gıda Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Aytaş Yankın tarafından kuruldu.

Fed Başkanı Powell'dan Kovid-19 salgınında ikinci dalga uyarısı!

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, Kovid-19 salgınında ikinci dalga riski olduğunu belirterek, önlem almaya devam edeceklerini, ikinci bir dalganın güveni zedelemesinden endişe duyduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınında tatil trendi: Kiralık villalar!

Koronavirüsü salgını sebebiyle dünyayı etkisi altına alan salgında evlerinden çıkamayanlar yasakların kalkmasıyla birlikte tatil yapmak için uygun yer arayışlarına başladı. Tatil amaçlı olarak, villa tipi konutlar tercih ediliyor. Kiralık villalara talep artışı yaşanıyor...

trafo yankınında oturmak Haberi

trafo yankınında oturmak

Trafo yapı yaklaşma mesafesi!

Trafolar; Yüksek elektrik gerilimini hizmet edeceği amaca uygun olarak düzenleyen tesisler olarak tanımlanıyor. Peki, trafonun yakınında oturmanın dezavantajları nelerdir? Trafo yapı yaklaşma mesafesi ne olmalı?


İmar yönetmeliklerine göre trafolar, genellikle imar planında park olarak nitelendirilen alanalarda yapılıyor.


Trafolardan çıkan ve sokaklara dağılan ana kablolar daha çok yeraltından geçiyor ve bunlardaki akım değişimi kablo yakınında manyetik alanlar oluşturarak çevredekilere etkili olabiliyor. 


Kablolar evlerin çok yakınında ise etkileri, daha uzaktaki trafolardan daha çok olabiliyor.


Manyetik akım yoğunluğuyla ilgili sınır değer 100 mikroTesla’dır. Koruyucu bir önlem olarak, trafo ve kabloların yakınlarında yaşayanlar için 20 mikroTesla’nın altında kalınması özellikle kalp pili gibi vücutlarında elektronik aygıtlar taşıyanlara öneriliyor. 


Kuvvetli akım tesislerinin güvenliği

Kuvvetli akım tesisleri her türlü işletme durumunda, cana ve mala herhangi bir zarar vermeyecek ve...