03 / 05 / 2024

Trakya gaz

Trakya gaz

Çanakkale Gelibolu’daki ‘Poyraz Sahası’nda üretilen doğalgaz ana iletim hattına bağlamasına ilişkin takvim netleşti Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak önemli projelerden biri daha hayata geçiyor.

Güney Gaz Koridoru projesi devam edecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) da bir ayağını oluşturduğu Güney Gaz Koridoru projesini kararlılıkla devam ettireceklerini söyledi..

1983 yılında Anadolu ve Trakya otogarları Ataköy'e taşınacakmış!

1983 yılında Trakya ve Anadolu otogarları Ataköy'e taşınacakmış ve iki otogar birleştirilecekmiş. Ataköy'de Emlak Kredi Bankası'na ait 500 dönüm arsa üzerinde kurulacak yeni gar 9 milyara mal olacakmış.

Geçici gaz kapama nedir?

İGDAŞ’a yapılacak abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Peki, doğalgaz abonesinin gazı nasıl kesilir? Geçici gaz kapama nedir?

3.Havalimanı inşaatı tam gaz devam ediyor!

İstanbul'u dünya hava trafiğinin merkezi konumuna getirmesi beklenen 3'üncü havalimanının inşaatı tam gaz devam ediyor. Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olarak hayata geçirilen 3'üncü havalimanının imar planlarında son düzenlemeler yapıldı

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında düzenlemeye gitmedik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Şu anda, bu ay itibarıyla elektrik ve doğal gaz fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gitmedik" dedi. İşte Bakan'ın Meclis'teki açıklaması...

Marmara Ereğlisi'nde Trakya Doğalgaz Santrali için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Borusan Trakya Elektrik Üretim San. ve Ticaret A.Ş tarafından; Trakya Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali projesi için 3 Şubat 2015 günü saat 11:00'de halkın katılım toplantısı yapılacak.

Samsun'da metan gazı bulan bir kişi bu gazla evini ısıtıyor!

Samsun'da Bafra ilçesinde bir çiftçi, kuyu kazarken bulduğu metan gazıyla hem evini ısıtıyor, hem de yemeğini pişiriyor. Mahallede yaklaşık 10 evin, bahçesinden çıkan metan gazıyla ısınıyor..

Trakya Cam tasarruflu teknolojileriyle öne çıktı!

Ar-Ge çalışmaları ve geliştirdiği ürünler ile enerjinin daha verimli kullanılmasına katkı sağlayan Trakya Cam’ın ileri teknoloji ürünlerini tanıttığı ‘6. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda (EVF 2015) ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Trakya'da doğalgaz bulundu!

Trakya'da doğalgaz bulundu. Sahadaki kanıtlanmış rezervin 277 milyon metreküp olduğu ifade edilen açıklamada, bu sahadaki toplam doğalgazın mali değerinin yaklaşık 86 milyon doları bulduğu kaydedildi.

Kanadalılar Trakya’da doğalgaz rezervi buldu!

Kanadalılar Trakya’da doğalgaz rezervi buldu. Sahadaki kanıtlanmış rezervin 277 milyon metreküp olduğu ifade edilen açıklamada, toplam doğalgazın mali değerinin yaklaşık 86 milyon doları bulduğu kaydedildi.

Trakya Cam doğrama firmalarını altın yağmuruna tuttu!

Trakya Cam doğrama firmalarını altın yağmuruna tuttu. Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor kullanan doğrama firmalarına yönelik düzenlenen kampanyaya en fazla fatura ile katılan ilk 80 firma altın ile ödüllendirildi.

Gazprom Akfel Gaz'ı satın alıyor!

Rus Enerji devi Gazprom, Akfel Holding grup şirketlerinden biri olan Akfel Gaz'ı satın alıyor. Kasım 2011’de İstanbul’da doğal gaz ithalatı ve toptan satışı amacıyla kurulan Akfel Gaz ile masada olan Gazprom, gerekli onay için resmi makamlara başvurdu.

Su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücret tarifesi 2015!

Su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücret tarifesi 2015, 24 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bir tebliğ ile açıklandı. Tebliğ gereğince muayenesi sonucunda reddedilen sayaçlar için hiçbir ücret talep edilemiyor...

Trakya gaz Haberi

Trakya gaz

Çanakkale Gelibolu’daki ‘Poyraz Sahası’nda üretilen doğalgaz ana iletim hattına bağlamasına ilişkin takvim netleşti. Buradan çıkarılan doğalgaza ticari hale getirecek sürecin Mart 2017’de tamamlanması öngörülüyor.  BOTAŞ’ın dağıtım şebekesine verilecek gaz Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak. Türkiye böylece bu miktarda daha az doğalgaz ithalatı gerçekleştirecek. 17.6 kilometrelik boru hattı inşa edilecek. Toplamda 26.7 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı sahada 9 kuyu açılırken 5 tane daha kuyu açılacak. Gelibolu’da bulunan sahadaki mevcut rezervin 800 milyon metreküp olduğu belirtiliyor. Yeni açılacak kuyularla birlikte rezerv miktarının artabileceği ifade ediliyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve BOTAŞ tarafından yürütülen sürece ilişkin değerlendirmede bulunan enerji yönetiminden üst düzey bir yetkili, “Şirket satın alınmasına ilişkin yeni bir süreç vardı.18 milyon dolar ilave...