07 / 05 / 2024

Trampa edilebilecek sit alanları

Trampa edilebilecek sit alanları

Sit alanları trampa esasları, Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte belirleniyor. İşte trampaya konu taşınmazların belirlenmesi ile ilgili esaslar bu haberde...

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 15 inci maddesi gereğince sit alanlarındaki taşınmaz, Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazlardan hangileri trampa edilebilir?

Sit alanlarında trampa nasıl olur?

Koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlara sit alanları deniyor. Peki, Sit alanlarında trampa nasıl olur?

Sahillerde ibadet yerleri inşa edilebilecek!

Yönetmelik değişikliği ile başta camiler olmak üzere ibadet yerleri, kıyılardaki sosyal ve teknik altyapı tesisleri içinde yer aldı. Buna göre, sahillerde cami, kilise gibi ibadet yerleri olarak tanımlanan dini ibadet yerleri inşa edilebilecek...

Şifa Üniversitesi sit alanında izinsiz inşaat yaptı!

İzmir'de 45 dönümlük sit alanı içerisinde yer alan tarihi 150 yıllık köşkü SGK'dan kiralayan Şifa Üniversitesi, çok geçmeden alanda bir çivi dahi çakmaması gerekirken, alanda bulunan bir binayı yıkarak yerine yenisini dikti.

ODTÜ Planı'nda sit değişikliği yok!

Çevre Bakanlığı, ODTÜ Planı'nda değişiklik yapılarak Eymir Gölü'nün sit derecesinin 2'den l'e düşürüldüğü ve gölün çevresinin yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi. Bakanlık, sit sınırlarında herhangi değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri!

Tapu Sicil Müdürlüğünce yapılan müşterek ipotek, taksim ve trampa işlemleri, 1491 Sayılı "Müşterek İpotek, Taksim ve Trampa İşlemlerinin Ne Suretle Yapılacağı " Konulu Genelge kapsamında açıklanıyor...

Maltepe Dragos'ta 370 bin metrekare sit alanı için imar planı değişikliği gündemde!

İBB tarafından başvuru yapılan İstanbul Maltepe Yalı Mahallesi, 1/5000 ölçekli Maltepe Dragos 3. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği TVK'nın gündeminde...

Hazine arazisi trampa işlemleri!

Hazine taşınmazının trampa işlemleri, Borçlar Kanununun trampa ile ilgili maddelerinde gösterilen işlemlere dayanılarak yapılıyor. Peki hazine arazisi trampa işlemi nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı trampa işlemleri...

2b arazileri sit alanı nedir?

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunan, yer üstünde ya da yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 2b arazileri sit alanı nedir?

Sit alanında kazı izni nasıl alınır?

Sit alanında kazı yapmak için izin alınması gerekiyor. Kanuna göre, kazı ve sondaj ruhsatnameleri ile araştırma izni bir yıl için geçerli oluyor. Peki, sit alanında kazı izni nasıl alınır?

Sit alanında kazı yapmanın cezası!

Korunması gereken alanlarda taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarını meydana çıkarmak üzere, araştırma, sondaj ve kazı yapma hakkı, sadece Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir. Peki, sit alanında kazı yapmanın cezası nedir?

Trampa edilebilecek sit alanları Haberi

Trampa edilebilecek sit alanları

Sit alanları trampa!

Sit Alanlarında Kalan Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre, sit alanlarından, I. ve II. derece arkeolojik sit alanı ile I. derece doğal sit alanı olarak tescil edilen ve 1/1000 ölçekli onanlı koruma amaçlı imar planında kesin inşaat yasağı getirilen korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının bulunduğu yerlerde kalan ve Bakanlık tarafından her yıl belirlenecek trampa programlarına alınan yerlerde bulunan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine ait taşınmazlar Hazine taşınmazları ile trampa edilebilir.


Bakanlık izniyle gerçekleştirilen kazıların yapıldığı alanlarda bulunan parsellerde 1/1000 ölçekli onanlı koruma amaçlı imar planı şartı aranmaz.

          

(3) Ancak;

a) Mülkiyet uyuşmazlığı olan,

          

b) 26/1/1939 tarihli ve 3573 sayılı Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun hükümleri...