07 / 05 / 2024

trampa masrafı

trampa masrafı

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, tapu trampa işlemi için gerekenler neler? İşte, tapu trampa için gerekenler!

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

Tapuda trampa masrafı!

Trampa, iki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak devir etmeleri işlemi olarak biliniyor. İşte, tapuda trampa masrafı!

Tapu trampa masrafları 2015!

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Trampa edilecek mallarda herhangi bir denklik aranmıyor. İşte, tapu trampa masrafları 2015!

Trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır?

İki malın takas işlemi olan trampa, tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Peki, trampa işlemleri tapuda nasıl yapılır? 2015 trampa harcı ne kadar?

Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.Takasta değiştirilecek malların değerlerinin birbirine eşit olması şartı aranmıyor. Peki, tapu trampa işlemi için istenen belgeler neler?

Konut kredisinde tapu masrafı ne kadar?

Konut almak için kredi kullanmak isteyen kimseler, belli masrafları ödeyerek tapuya sahip olabiliyor. Peki, konut almak için ne kadar masraf ödenir? Konut kredisinde tapu masrafı ne kadar? İşte masraflar..

Konut tapu masrafı ne kadar?

Konut alım satım işlemleri, konutun yer aldığı semtin Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda yapılan devir işlemleri için belli masraflar ödeniyor. Peki, konut tapu masrafı ne kadar?

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

Trampa işleminin özellikleri!

Aynı değerde olan ya da olmayan, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. İşte, trampa işleminin özellikleri!

Trampa şartları nelerdir?

Trampa ( takas), bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, trampa şartları nelerdir?

Trampa işleminin mali yönü!

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etme işlemine tapu trampa işlemi deniyor. İşte, trampa işleminin mali yönü!

Tapu trampa masrafı!

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İşte, tapu trampa masrafı!

Trampa sözleşmesi örneği!

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

trampa masrafı Haberi

trampa masrafı

Tapu trampa için gerekenler!

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun hükümlerine göre, trampası söz konusu olan gayrimenkullerin değerlerinin birbirine eşit olması gerekmiyor.


Farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmaz malların takas işlemleri de yapılabiliyor.  Bu halde takas istemi taşınmazların bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde yapılabiliyor.


İstemin yapıldığı tapu sicil müdürlüğünce, diğer ilçe tapu sicil müdürlüğünden kayıt örneği ve yetki istenerek işlem sonuçlandırılıyor. Trampa (takas) işlemi için tapu sicil müdürlüğünce aşağıdaki belgeler isteniyor;


Trampa için gerekenler...

Tapu takas işlemine yönelik gerekli evraklar, açıklaması ve mali husuları şu şekilde özetlemek mümkün oluyor;


Takası yapılacak taşınmaz mallara ait varsa tapu senetleri, yoksa taşınmaz malların ada ve parsel numarasını belirtir belge veya maliklerin sözlü beyanı


Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanları veya pasaportları ile ikişer adet son...