28 / 04 / 2024

trampa sözleşmesi nerede yapılır

trampa sözleşmesi nerede yapılır

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

3 soruda mal ayrılığı sözleşmesi!

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? diyorsanız işte yanıtı...

7 soruda satış vaadi sözleşmesi!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır? satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2016!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki, bu sözleşme nasıl imzalanır? Sözleşme nerede yapılır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2016 örneği..

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde, tarafların haklarının yanı sıra, binanın nasıl inşa edileceği gibi bilgilere de yer verilmesi gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nerede yapılır?

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi nerede yapılır?

Gayrimenkul alım satımında taraflar arası bir ön sözleşme olan satış vaadi sözleşmesi, hem alıcı hem de satıcı için önem teşkil ediyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi nerede yapılır?

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Konut trampa sözleşmesi örneği!

Taşınır ya da taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Konut trampa işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi fesih nedenleri!

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl feshedilir? Dava nerede açılır?Kat karşılığı inşaat sözleşmesi fesih nedenleri nelerdir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Alıcı ve satıcı arasında yapılan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, bu gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır?

Evlilik birliği içerisinde olan eşler, mal rejimi sözleşmesiyle edinilmiş mal rejimi dışındaki diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Nasıl yapılır?

trampa sözleşmesi nerede yapılır Haberi

trampa sözleşmesi nerede yapılır

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Değeri aynı olmayan gayrimenkuller üzerinde bir miktar para ödenmesi halinde tapu takas işlemini gerçekleştirmek mümkün oluyor. 


Tapuda takas işlemleri Tapu Müdürlüklerinde tescil ediliyor.  Tapu Müdürlüğü gerçekleştirilen işlemler kapsamında taraflardan binde 20 oranında takas harcı talep ediyor. Eğer tapu müdürlüğü tescil belgesi oluşturmaz ise takas işlemi gerçekleşmemiş oluyor.


Tapu müdürlükleri tarafından istenen belgeler ve tapu harcının temin edilmesi halinde işlem gerçekleşiyor.  Tapu takas işlemleri ile ilgili yükümlülüklere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Tapu takas sözleşmesi...


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti...