26 / 11 / 2024

Trampa sözleşmesi şekli

Trampa sözleşmesi şekli

Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. İşte, tapu trampa masrafı!

Trampa sözleşmesi nasıl yapılır?

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.Trampa bir başka ifadeyle tapu takas olarak da biliniyor. Peki, trampa sözleşmesi nasıl yapılır?

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verildi. 

Nurol GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi tadil edilecek!

Nurol GYO'nun yeni sermaye yapısı çerçevesinde Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesine ilişkin ekli tadil metninin onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldı. 

Tapu trampa sözleşmesi örneği 2016!

Trampa işlemi, tapu dairesinde yapılan işlemler arasında yer alıyor. Bunun için taraflar tapu trampa sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte tapu trampa sözleşmesi örneği 2016..

Trampa sözleşmesi şekil şartı!

Taşınır veya taşınmaz malların değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi şekil şartı!

Konut trampa sözleşmesi örneği!

Taşınır ya da taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Konut trampa işleminde taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Trampa sözleşmesi örneği!

Trampa, taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemi için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. İşte, trampa sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Trampa işlemlerinde taraflar aralarında bir sözleşme imzalıyor. İşte, gayrimenkul trampa sözleşmesi örneği!

Trampa sözleşmesi nasıl yapılır?

Trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.Trampa bir başka ifadeyle tapu takas olarak da biliniyor. Peki, trampa sözleşmesi nasıl yapılır?

Trampa sözleşmesi nedir?

İki ayrı kişinin tapuda üzerlerine tescilli bulunan gayrimenkullerini karşılıklı olarak birbirlerine devir etmeleri işlemine deniyor. Trampa sözleşmesi nedir? Trampa sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte trampa sözleşmesi...

Trampa mal değişim sözleşmesi!

Trampada malın karşılığı para değil, başka bir maldır. Başka bir anlatımla trampa, malın malla değiştirilmesidir. Bu husus, trampa ile satım sözleşmesi arasındaki farkı ortaya çıkarmaktadır...

Devremülk devir sözleşmesi!

Devremülk devir sözleşmesi, bir bağımsız bölümün satışı gerçekleşirken dveremülk alıcısı ile satıcısı arasında imzalanan sözleşme türüdür. Bu sözleşmeden sonra devremülkün tapusu düzenlenerek alıcı adına tescili yapılır...

Devremülk sözleşmesi nedir?

Devremülk sözleşmesi nedir?: Bağımsız bölümde yılın belli günleri sahip olunan mülkiyet hakkının devre mülk alıcısı ile satıcısı arasında yazılı olarak şartlara bağlandığı sözleşme olarak tanımlanıyor...

Trampa sözleşmesi şekli Haberi

Trampa sözleşmesi şekli

Tapu trampa masrafı!

İki kişi, karşılıklı olarak bir miktar para veya özdeş diğer edimleri birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki borç muaccel ise her biri alacağını borcuyla takas edebiliyor.


Alacaklardan biri çekişmeli olsa bile takas ileri sürülebiliyor. Zamanaşımına uğramış bir alacağın takası, ancak takas edilebileceği anda henüz zamanaşımına uğramamış olması koşuluyla ileri sürülebiliyor. 


Trampa olarak da bilinen takas işlemi, bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Takasa konu olacak mallar; taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Türk Borçlar Kanunu'nda tapu takas işlemlerine yer veriliyor. 


Trampa edilecek malların değerlerinin birbirine eşit olma şartı aranmıyor. Taşınmazların değerleri arasında eşitlik olmaması halinde, bu fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor. 


Trampa harcı..

1. Taşınmaz malların ilgili belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olmamak üzere, her iki...