08 / 05 / 2024

trampası yapılacak taşınmaz

trampası yapılacak taşınmaz

Trampa etmek ne demektir?: Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor...

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

İŞKUR açıkladı! Zabıta memuru, itfaiye eri alımı yapılacak...

Geçtiğimiz aylarda belediyeler tarafından yapılan duyurular kapsamında, belediye başkanlıklarının değişik kadrolarda personel alımlarına devam ettiğini kaydedilmiştir. Bu kapsamda, yapılacak alımların ikamet şartı aranmaksızın zabıta memuru, itfaiye eri gibi pozisyonlar için yapıldığı bildirildi. İş

New World Taşınmaz Yapı Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

New World Taşınmaz Yapı Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt’ta 16.140.000,00 TL bedel ile Taşkın Yenidünya tarafından kuruldu.

Hmz Taşınmaz Ticaret Yapı Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Hmz Taşınmaz Ticaret Yapı Sanayi Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Özen tarafından kuruldu.

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık Hizmetleri'nin merkez nakli yapıldı!

Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez naki gerçekleştirildi. Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık'ın merkezi Tuzla'da yapıldı. 

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, depremden etkilenenler için yapılacak hane başı destek ödemelerini peş peşe açıkladı. Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Son dakika! Zabıta ve itfaiye eri personel alımı yapılacak! KPSS puanı 55 ve üstü olan herkes başvurabilecek!

Tefenni Belediye Başkanlığı tarafından atanmak üzere zabıta ve itfaiye eri alımı yapılacağı açıklandı. Açıklanan ilana göre 9’uncu ve 11’inci derecelere alım yapılacak.

TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak?

TOKİ, 25 Ekim’de atılacak olan temel atma töreni gündemden düşmüyor. Peki TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak? İşte detaylar!

29 ilde 5 bin hazine arazisi satışa çıkacak! Peşin ödeyene indirim de yapılacak

AK Parti'nin TBMM gündemine getirdiği Torba Yasa Teklifiyle 29 ilde 5 bin hazine taşınmazı satışa çıkacak. 15 bin kişinin üzerinde yaşadığı bu arazilerden satın alanlara peşin ödemeleri halinde indirimler de yapılacak.

trampası yapılacak taşınmaz Haberi

trampası yapılacak taşınmaz


Trampa etmek ne demektir?


Trampa etmek ne demektir? sorusuna bir malın başka bir malla değiştirilmesi cevabı veriliyor. Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işleminde söz konusu malların mevcut değerlerinin eşit olma şartı aranmıyor. Yani herhangi bir taşınır veya taşınmaz malla başka bir malla değiştirilecekse aradaki değer farkı eşitliği sağlamak için para ödenerek kapatılabiliyor. 


Trampa etmek ne demektir? sorusunun yanıtını verirken değiştirilecek mallar arasında değer farkları olabileceğine değindik. Bu değerleri eşitlemek için Tapu Sicil Müdürlüğü'nün herhangi bir yetkisi bulunmuyor. Ayrıca değer eşitsizliğinden dolayı sözleşmeyi yapmama durumu da bulunmuyor. 


Trampa işlemi yani malların değiş tokuşu farklı illerde bulunan taşınır veya taşınmazlar içinde geçerli olabiliyor. Yani herhangi bir şehirdeki mal başka bir şehirdeki mal ile değiştirilebiliyor. Bunun için...