06 / 05 / 2024

Tramvay şirketi millileştir

Tramvay şirketi millileştir

1939 yılında İstanbul'da faaliyet gösteren İstanbul Tramvay Şirketi satın alınacakmış. Şirket 1 milyon 575 bin liraya satın alındıktan sonra Tünel ve Havagazı şirketleri de satın alınacakmış.

Mansa Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mansa Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Evliyaoğlu ve Hasan Öziştir ortaklığında kuruldu.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının ihalesi iptal edildi!

MET-GÜN’ün patronu Metin Güneş’e ait EZE İnşaat Anonim Şirketi’nin aldığı “Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapım işi” ihalesi iptal edildi.

Öztürk Kıymetli Madenler Gayrimenkul Proje Geliştir.İnş.Yapı ve Yatırım İth.İhr.Anonim Şirketi kuruldu!

Öztürk Kıymetli Madenler Gayrimenkul Proje Geliştir.İnş.Yapı ve Yatırım İth.İhr.Anonim Şirketi, Özcan Öztürk Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Bakırköy'de kuruldu.

Metal Gayrimenkul, Anonim Şirketi kurdu!

Metal Gayrimenkul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde ani surette kayıtlı sermayeli olarak bir yatırım ortaklığı anonim şirketi kurduğunu bildirmiştir.

Siemens Türkiye'de tramvay üretimi için fabrika kuracak!

Alman sanayi şirketi Siemens, tramvay üretimi için yaklaşık 30 milyon Euro yatırımla Gebze'de yeni bir montaj fabrikası kuracak.

1939 yılında İstanbul Tramvay Şirketi satın alınacak!

1939 yılında İstanbul'da faaliyet gösteren İstanbul Tramvay Şirketi satın alınacakmış. Şirket 1 milyon 575 bin liraya satın alındıktan sonra Tünel ve Havagazı şirketleri de satın alınacakmış.

1939 yılında elektrik, tramvay, Tünel idareleri Belediye'ye devir edilmiş!

1939 yılında elektrik, tramvay ve Tünel idareleri, Bayındırlık Bakanlığı tarafından millileştirilmişti. Aynı sene işletmelerin idaresi İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Prof. Mustafa Hulki, bu üç idarenin genel müdürü olarak göreve başlayacakmış.

1939 yılında Tramvay ve Tünel İdaresi millileştirilmiş!

1939 yılında Bayındırlık Bakanlığı, tramvay ve tünel idaresini eline almış. İki şirketin millileştirilmesiyle tramvay ve tünel bayraklarla donatılmış. Hükümet'e geçen her iki şirket, Tramvay ve Tüneli İdaresi adıyla işletilecekmiş.

T1 Kabataş Bağcılar Tramvay Hattı yenileme işi 16 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

İstanbul Ulaşım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, T1 Tramvay Hattı raylı sistem hat yenileme hizmeti yapım işi 16 Ekim 2014 tarihinde saat 11.00'de ihaleye çıkıyor.

Gülermak, yaklaşık 80,9 milyon dolarlık tramvay yapımı anlaşması imzaladı!

Hyundai Rotem şirketinden bugün yapılan açıklamada, tramvay üretimine dair siparişin Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi tarafından geldiği belirtildi.Gülermak, yaklaşık 80,9 milyon dolarlık tramvay yapımı anlaşması imzaladı.

1930 Kadıköy'e yeni tramvay hatları yapılacakmış!

29 Ocak 1930 Cumhuriyet Gazetesi İstanbul Anadolu yakasında açılacak yeni tramvay hatlarını duyurmuş. Üsküdar Tramvay Şirketi tarafından yapılacak hatlar Haydarpaşa-Kadıköy, Kadıköy-Moda, Moda-Kızıltoprak ile Fener-Bostancı hatlarıymış..

Doğan Jeotermal şirketi, Erzurum'da jeotermal otel yapacak!

Jeotermal alanlarda otelleri bulunan Doğan Jeotermal şirketi, Erzurum Pasinler ilçesinde 53derece sıcaklığa sahip bir bölgede yatırıma hazırlanıyor. Şirket Yönetim Kurulu BaşkanıMehmet Ali Doğan, TIR güzergâhına yakın bir alanda otel inşası için arsa aldı

Yavuz Aktaş, NLS İnşaat Mimarlık şžirketi 'ni kurdu!

NLS İnşaat Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi,  İstanbul çekmeköy 'de Yavuz Aktaş, Zekeriya Aktaş ve Fatih Mustafa çallıalp tarafından kuruldu...

Tramvay şirketi millileştir Haberi

Tramvay şirketi millileştir



Tramvay Şirketi 1 milyon 575 bin liraya alınıyor


Nafıa Vekaleti'yle şirket mümessilleri arasında mutabakat hasıl oldu


Tünel ile Havagazı şirketlerinin satın alınması müzakerelerine de yarın devam olunacaktır


    Ankara 28 (A.A) - İstanbul Tramvay Şirketi ile bu hafta başından beri devam eden satın alma müzakrelerine bugün de Nafıa Vekili B. Ali Çetinkaya'nın başkanlığı altında devam edilerek son ve kati şekil tespit edilmiştir.

    Yapılan müzakare ve muhasebe neticesinde bütün imtiyaz hakları ile beraber şirketin bilcümle tesisatı, malzemesi muharrike ve müteharrikesi, binaları, bilumum emlakı, atölyeleri ve ambarlarında mevcut 300.000 liralık malzemesi de dahil olduğu halde bir milyon beş yüz bin lira...