26 / 05 / 2024

transfer harcamaları

transfer harcamaları

Süper Lig kulüpleri 2022 - 2023 sezonu için transfere 108 milyon 195 bin Euro harcadılar. Finansal darboğazdaki futbol kulüplerinin bu dönemdeki gelirleri ise  104 milyon 237 bin Euro olarak gerçekleşti. Bu dönemde net transfer bakiyesi ise -3 milyon 958 bin Euro oldu.

Borç batağındaki kulüplerin transfer harcamaları parmak ısırttı

Süper Lig kulüpleri 2022 - 2023 sezonu için transfere 108 milyon 195 bin Euro harcadılar. Finansal darboğazdaki futbol kulüplerinin bu dönemdeki gelirleri ise  104 milyon 237 bin Euro olarak gerçekleşti. Bu dönemde net transfer bakiyesi ise -3 milyon 958 bin Euro oldu.

ABD'de inşaat harcamaları Temmuz'da yüzde 0,1 arttı!

ABD'de inşaat harcamaları, temmuz ayında aylık yüzde 0,1 artış kaydederek, piyasa beklentisinin altında seyretti.

Konut harcamaları Ağustos 2020'de yüzde 1.07 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ağustos 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 1.07 artış yaşandı. 

Konut harcamaları ivme kazandı! 

İSO Meclisi ve İSO Meslek Komiteleri’nin (MESKOM) ağustos ayı ortak toplantısında yeni tip koronavirüs salgını sonrası şokun yavaşça atlatıldığı belirtildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Konut başta olmak üzere ertelenmiş tüketim harcamalarının büyük bir ivme kazandığı görülüyor" dedi.

ABD'de inşaat harcamaları haziranda yüzde 0,7 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, haziranda piyasa beklentisinin aksine aylık yüzde 0,7'lik azalış gösterdi.

Konut harcamaları Temmuz 2020'de yüzde 2,31 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Temmuz 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 2,31 artış yaşandı.

ABD'de inşaat harcamaları Mayıs ayında yüzde 2,1 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Mayıs ayında piyasa beklentisinin aksine aylık yüzde 2,1'lik azaldı.

ABD'de inşaat harcamaları Nisan ayında yüzde 2,9 azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları, Nisan ayında piyasa beklentisinden az bir düşüş göstererek yüzde 2,9 azaldı.

Konut harcamaları Mayıs 2020'de yüzde 2,70 arttı! 

İTO tarafından yayınlanan Mayıs 2020 fiyat indekslerine göre; Mayıs 2020 konut harcamalarında yüzde 2,70 artış yaşandı...

Kurumların bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti!

Kurumların 4 ayda bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti. En fazla harcamayı, bütçeden en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı.

Almanya'da inşaat sektörü harcamaları büyümeye olumlu katkı yaptı!

ING Almanya Başekonomisti Carsten Brzeski yaptığı açıklamada birinci çeyrekte inşaat sektörü ve kamu harcamalarının büyümeye olumlu katkı yaptığını söyldi.

Enflasyonun gerilemesinde konut harcamaları etkili oldu!

AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, " Enflasyonun geçen yıla göre gerilemesinde konut harcamaları grubu etkili olurken, gıda fiyatlarının yüksek artışı düşüşü sınırladı" dedi...

ABD'de inşaat harcamaları Mart ayında beklentiyi aştı!

ABD'de inşaat harcamaları, Mart 2020'de yüzde 0,9 artarak beklentinin üstünde gerçekleşti.

transfer harcamaları Haberi

transfer harcamaları

2022-23 sezonunda Süper Lig’deki 19 kulübün 18’i, yaz transfer döneminde toplam 243 futbolcuyla anlaştı. Transfer gerçekleştirmeyen tek kulüp yasaklı Kayserispor oldu.243 futbolcunun 137'si yabancı, 106'sını ise Türk futbolcular oluşturdu. Böylece Süper Lig'de yabancı oyuncu oranı yüzde 46.3'e yükseldi. 55 farklı ülkeden futbolcunun oynadığı Süper Lig''de yaz sezonunda Portekiz'den 8, Bosna Hersek, Fransa ve Senegal'den 7'şer, 6' oyuncuyla da Brezilya izledi. En fazla yabancı oyuncuyu 12'şer isimle Adanademirspor ve MKE Ankaragücü transfer ederken, en az yabancı oyuncuyu 3 kişi ile Antalyaspor aldı. Dünya Gazetesi'nden Tuğrul Akşar'ın köşe yazısında ele aldığı transfer harcamaları parmak ısırttı.

Süper Lig kulüplerinin konsolide borçlarının 21 milyar TL’ye yükseldiğine, yapılandırılan kredilerin faizleri de eklediğinde  bu tutarın 25 milyar TL’ye ulaştığına dikkat çeken Tuğrul Akşar, "Süper Lig kulüp...