05 / 05 / 2024

Transmarmara Yüzer Viyadük

Transmarmara Yüzer Viyadük

2000 yılında Ahmet Vefik Alp'in hazırladığı 'Transmarmara Yüzer Viyadük' projesine göre, Marmara Denizi üstünden Avcılar-Tuzla'yı bağlayacak 33 kilometre uzunluğunda yüzer otoyol ile Anadolu ve Avrupa Yakası birbirine bağlanacakmış.

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda viyadük yalıtımında ODE imzası!

Türkiye’nin en büyük otoyol projesi olan İstanbul – İzmir otoyolunun birçok noktası ODE Viyadük Membran malzemesiyle kaplandı.

Kocaeli Derince'ye 2. viyadük!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Derince'ye ikinci bir viyadük inşa ediyor.

Gaziantep Kemal Köker Viyadük Köprüsü yıkılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artık şehrin trafik yükünü kaldıramayan ve eskiyen Kemal Köker Viyadük Köprüsünü yıkıyor.

Kemal Köker viyadük köprüsü yıkılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, trafik yükünü kaldıramayan Kemal Köker viyadük köprüsünü yıkma kararı aldı.

Bursa Selvili Cadde’nin ulaşımı viyadük ile rahatlayacak!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği çalışmalar kapsamında Selvili Cadde’ye viyadük kazandırıyor.

Bursa'da yeni viyadük inşaatı başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Selvili Cadde'de yeni viyadük inşaatına başladı. İnşaatın temel atma töreni gerçekleşti.

Kocaeli Çenesuyu - Kirazlıyalı arasına viyadük yapılacak!

Kocaeli Derince Çenesuyu ile Körfez Kirazlıyalı arasında yapılacak viyadük için Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası İhale Salonunda ihale gerçekleştirildi. İhaleye 10 firma katılım gösterdi.

İzmir'in dev viyadük projeleri için için 13 firma yarıştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’yı Otogar’a bağlayacak 2,5 kilometrelik tünel ihalesinden hemen iki gün sonra, aynı güzergahtaki 2 viyadük ile 3 adet karayolu alt ve üstgeçidi kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye çıktı. Büyükşehir’in bu önemli projesine 13 firma teklif sundu.

Bu yıl 156 köprü ve viyadük açıldı!

Karayolları Genel Müdürlüğünce bu yıl 44,3 kilometre uzunluğunda 156 köprü ve viyadük trafiğe açıldı. Türkiye'de trafiğe hizmet veren toplam 8 bin 35 köprünün uzunluğu 509,4 kilometreye ulaştı.

Çin, denize yüzer nükleer santral inşa edecek!

Çin açık denizde "yüzer" nükleer santral inşa edebileceğini duyurdu. Deniz kaynaklarından azami derecede faydalanmak istediğini açıklayan Çin, "güvenli ve barışçıl" yollardan nükleer enerji kapasitesini artırmak istediğini belirtiyor.

Derince viyadük projesi hızlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Sırrıpaşa ve Çenedağ mahallelerini birbirine bağlayacak viyadük çalışmasını yerinde inceledi.

Kadıköy Zer Bostancı teslimleri ne zaman?

Ceylan İnşaat tarafından yükselen Zer Bostancı projesi toplam 62 adet daire ve 2 adet ticari alan bulunuyor. Peki Kadıköy Zer Bostancı teslimleri ne zaman?

Transmarmara Yüzer Viyadük Haberi

Transmarmara Yüzer Viyadük



İstanbul'a 'yüzer otoyol'


Anadolu ve Avrupa Yakası denize yapılacak otoyolla bir kez daha bağlanıyor. Ahmet Vefik Alp'in projesine hükümet sıcak baktı. Alp kredi için bugün ABD'de masaya oturuyor



    Marmara Denizi üstünden Avcılar - Tuzla'yı bağlayacak yüzer otoyol (yaklaşık 33 kilometre) için düğmeye basıldı. İTÜ'nün olur raporu üzerine Bayındırlık Bakanı Koray Aydın ve Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp, yapıma talip olan altı ABD'li, bir Japon firmanın yetkilileriyle Washington'da masaya oturacak. 

    Nisanda da maket üzerinde test çalışmaları başlayacak otoyol için proje sahibi Alp "Koray Bey çok sıcak bakıyor, yapılma oranı yüzde 100" dedi. Maliyetin köprülere oranla yüzde 300 daha...