24 / 07 / 2024

Tretuvar seviyesi nedir

Tretuvar seviyesi nedir

Tretuvar, binayı suya karşı korumak amacıyla bina çevresinde 1 mt genişliğinde yapılan bir çeşit yaya kaldırımına deniyor. Peki tretuvar seviyesi nedir? Tretuvar yükseliği ne kadardır?

Altında büyük fırtına geliyor!

Gram altındaki yükseliş devam edecek mi? Gram altın için alım fırsat seviyesi nedir?” sorularına yanıt arayan vatandaşlar bugün yapılacak Fed açıklamasına kilitlendi...

Saçak seviyesi oranı nedir?

Saçak seviyesi ile ilgili esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. Peki, saçak seviyesi nedir?

İnşaat kot farkı nedir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki inşaatta kot farkı nedir?

İmarda kot nedir?

Binalara arsanın cephe aldığı, yolun kırmızı kotuna göre ve yolun yüksek tarafına rastlayan bina kenarı hizasındaki tretuvar seviyesinden kot verilir. Peki, imarda kot nedir?

Kot üstü daire nedir?

Binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Kot altı daire; zemin katının altında yer alan daireye deniyor. Peki, kot üstü daire nedir? İşte yanıtı...

İkinci kot altı nedir?

Binaların yoldan kotlandırılmasında genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Yapılarda kot; zeminin altında yer alan dairelere deniyor. Peki, ikinci kot altı nedir?

Tretuvar seviyesi nedir?

Tretuvar, binayı suya karşı korumak amacıyla bina çevresinde 1 mt genişliğinde yapılan bir çeşit yaya kaldırımına deniyor. Peki tretuvar seviyesi nedir? Tretuvar yükseliği ne kadardır?

Arsada kot farkı nedir?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği gereğince binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Peki, arsada kot farkı nedir? Bahçede kot farkı nedir? İşte yanıtı...

Birinci kot altı nedir?

İmar yönetmeliği esaslarına göre, genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Peki, birinci kot nedir? Birinci kot altı nedir?

Kot farkı nedir?

Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden bir diğer ifade ile bordür taşı üst seviyesinden kot veriliyor. Peki kot farkı nedir? İşte kot farkı ile ilgili bilgiler...

Yol kotu nedir?

Yol kotu nedir? sorusuna genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) verilen kottur cevabını verebiliriz. Tretuvar seviyesi ise yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor....

Saçak seviyesi nedir?

3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan yapı düzenine ait tanımlamalar arasında saçak seviyesi de bulunuyor. Buna göre, saçak seviyesi nedir? Saçak nedir?

Topraktan daire nedir?

Müteahhidin kendi payına düşen daireleri, inşaatı tamamlamadan 3. kişilere satmasına topraktan satış deniyor. Topraktan daire nedir? için tıklayın...

Tretuvar seviyesi nedir Haberi

Tretuvar seviyesi nedir

Tretuvar seviyesi nedir?

Tretuvar, binayı suya karşı korumak amacıyla bina çevresinde 1mt genişliğinde yapılan bir çeşit yaya kaldırımına deniyor. Yollarda taşlarla yapılan döşeme anlamına da geliyor. Peki, tretuvar seviyesi nedir?


Tretuvar yüksekliği..

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor.


Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor.


Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul ediliyor.


Tabii zemin kotu yol kotu altında olan parsellerde, binalara verilecek azami kot parselin cephe aldığı yol hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi oluyor.


Köşe başı parsellerde kot, yolların farklı genişlikte olduğu durumda geniş yoldan ve parsel orta noktası hizasındaki bordür taşı üst seviyesinden verilir.


Yolların aynı...