27 / 07 / 2024

tse Şantiye asansörlerini denetleyebilir mi

tse Şantiye asansörlerini denetleyebilir mi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) inşaat şantiyelerinde yük ve insan taşımak için kullanılan asansörleri denetleme yetkisinin olmadığını açıkladı. Son üç yılda 125 bin 860 asansör muayene edildi, yüzde 77.2'si kırmızı etiket aldı...

OTIS, Adana Gayrimenkul Fuarı’nda tek asansör firması oldu!

Otis, Adana Gayrimenkul Yatırım Fuarı'nda asansör sektöründen tek katılımcısı oldu. Otis Türkiye, ‘Gen2’ kayış sistemli, makine dairesiz asansörlerini tanıttı.

TSE 341 bin 645 asansörü kontrolden geçirdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, A Tipi muayene kuruluşu olarak 2012 yılından bu yana asansörlerin periyodik kontrollerini yapan TSE bugüne kadar toplam 341 bin 645 asansör kontrolü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Mitsubishi Electric, Güney Kore'deki en hızlı asansörü monte edecek!

Mitsubishi Electric, Güney Kore'deki LCT Landmark Kulesi'ne ülkenin "en hızlı" asansörlerini monte etmeye hazırlanıyor.

thyssenkrupp asansörlerini 246 metrelik kulede test edecek!

thyssenkrupp Asansör’ün Almanya’nın Rottweil şehrinde inşa ettiği test kulesinde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.246 metre yüksekliğindeki kulede, asansörlerin en zorlu koşullarda test edileceği 12 adet asansör kuyusu yer alıyor.

En gözde yapıların mimarları Otis asansörlerini tercih ediyor!

En gözde yapılara imza atan mimarlar, yaratıcılıklarını destekleyen özel tasarımlara sahip yenilikçi Otis asansörlerini tercih ediyor. Otis Türkiye, tüm dünyada ikonik projelere imza atıyor.

Otis'ten yüksek taşıma kapasite asansör ünitesi ile kullanışlı çözümler!

Türkiye’nin en hızlı ve en yüksek asansörlerini üreten Otis Türkiye, sektörde bir ilke imza attığı, yüksek taşıma kapasiteli ve makine dairesiz ‘Robusta’ asansörü ile her türlü yapı için kullanışlı çözümler sunuyor.

Ordu’daki asansörlerin yüzde 75’i kırmızı etiketli!

Ordu TSE İl Müdürü Şükrü Kömerik konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ordu ilimizin TSE ile tanışması devam ediyor. Muayene, gözetim çalışmalarımız il genelinde sürüyor. İl genelindeki asansörlerin denetimlerini yapıyoruz.

Ünye Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Ünye Belediyesi, Yaşanan asansör kazalarının önüne geçilmesi ve vatandaşların sağlıklı bir şekilde yaşaması için Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği TSE ile protokol imzaladı.

Bağcılar Belediyesi ile TSE asansör protokolü imzaladı!

Bağcılar'daki asansörleri denetleyen Türk Standartları Enstitüsü, Bağcılar Belediyesi ile imzaladığı yeni protokolle bu süreyi 2018 yılına kadar uzattı...

Türkiye'deki 78 bin 445 asansörden 47 bin 371’i kullanılamaz!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 2015 yılı itibariyle 55 ilde 261 belediye ile imzaladığı protokoller çerçevesinde asansörlerin periyodik kontrollerini gerçekleştiriyor.

HMF Asansör, hava ile çalışan vakum asansörleri piyasaya sundu!

HMF Asansör, hava ile çalışan ENI vakum asansörlerini piyasa sundu. Asansör kuyusu ve makine dairesi gerektirmeyen ev, işyeri, kamu kuruluşları gibi her yapıya vakum asansörler sektöre yeni bir konsept getirecek.

Paket asansör sistemleri Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nda sergilendi!

Kleemann, Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nda kolay montaj avantajı sağlayan paket asansör sistemlerini, tekerlekli sandalye kullanan, koltuk değneğiyle yürüyebilen, engelli asansörlerini ve şeffaf kapı tasarımlarını sergiledi.

Beykoz'daki asansörlerin denetim yetkisi TSE'ye verildi!

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin önemi açısından protokol yaptıklarını belirten Başkan Çelikbilek, “ TSE ile önceki yıllar anlaşma yaparak, güzel bir başlangıç yapmıştık, şimdi devam ettiriyoruz" dedi

tse Şantiye asansörlerini denetleyebilir mi Haberi

tse Şantiye asansörlerini denetleyebilir mi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) inşaat şantiyelerinde yük ve insan taşımak için kullanılan asansörleri denetleme yetkisinin olmadığını açıkladı. TSE'den yapılan açıklamada, söz konusu asansörlerin denetiminin iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na dayanılarak çıkarılan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ile Yapı İşlerinde iş Sağlığı ve Güvenliği Hükümleri kapsamında olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, son üç yılda 125 bin 860 asansör muayene edildi, yüzde 77.2'si kırmızı etiket (kullanılamaz)...