19 / 05 / 2024

TSRŞB Sigorta Eksperleri Derneği

TSRŞB Sigorta Eksperleri Derneği

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB), önemli iş ortakları arasında yer alan Sigorta Eksperleri Derneği’nin temsilcileri ile 26 Haziran tarihinde bir araya geldi

BES'in 20. yılında fon büyüklüğü açıklandı! BES'te rekor seviye 700 milyar lirayı geçti...

Türkiye Sigorta Birliğinden yapılan açıklama kapsamında, BES'te sektör olarak gerçekleştirilen toplam fon büyüklüğü hedefi 2024 yılının ilk yarısı için 1 trilyon lira, 2024 yılının sonunda da 1,3 trilyon lira olması hedefleniyor.

Deprem bölgesinde son dakika gelişmesi: Sigorta yapılandırma süresi uzatıldı! Bakan resmen duyurdu! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesindeki illeri ilgilendiren önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki DASK tarifeleriyle ilgili flaş karar! Son dakika müjdesi! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, bölgedeki sigorta ödemelerine ilişkin mağduriyetlerde artış yaşandı. Sigorta Tahkim Komisyonu'ndan konuya ilişkin bir son dakika kararı çıktı.

Sitelerde oturanlar ve yöneticiler aman dikkat! Eğer başınıza bu gelirse büyük tehlike! 

Kadıköy’de, bir apartmanın bahçesindeki ağaç, rüzgarın etkisiyle park halindr duran araçların üzerine devrildi ve otomobillerde hasar meydana geldi. Sigorta şirketi, yaptığı ödemeyi almak için site sakinlerine icra yolladı. Peki sigorta şirketinin böyle bir hakkı bulunuyor mu?

Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri 55,5 milyar TL’ye ulaştı!

Temmuz 2023 itibarıyla afet bölgesindeki 11 şehirdeki 144 binden fazla dosyaya 26 milyar liraya yaklaşan hasar ödemesi yapıldığını kaydeden Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, DASK’ın hasar ödemeleriyle bu rakamın 55,5 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Yeni araç alacakları üzen haber! Ekspertiz ücretlerine zam geldi

SEDDK, Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliği'nde değişiklik yapmasının ardından taban ekspertiz ücret tarifeleri güncellenmiş oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan bildiri ile beraber ekspertiz ücretlerine zam geldi. 

Eğer otomobiliniz varsa kaskoda böyle indirim alabilirsiniz!

Otomobil fiyatlarındaki artış beraberinde kasko ve sigorta fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Bu da sürücülerin bütçelerini zorlamaya başlayan durumlardan biri oldu. Uygun fiyatlı kasko almak isteyen sürücülere özel firmalar tarafından yeni bir kampanya başlatıldı. 

Sigorta nasıl sorgulanır? e-devlet ve 170 ile sigorta sorgulama yöntemleri nasıl?

Çalışan kişiler için önemli bir güvence olan sigorta, çalışılan kurumlar tarafından başlatılmalıdır. İşe yeni başlayan çalışanların, sigorta işlemlerinin başlatılıp başlanmadığını sorgulamak büyük önem kazanmaktadır. Bu noktada çalışanlar tarafından sigorta işlemlerinin nasıl sorgulandığı merak edil

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Ev kadınlarına büyük müjde! Artık bu imkandan yararlanabilirsiniz

AK Parti seçim beyannamesinde büyük müjde haberleri geldi. Bu haberlerden biri de Aile Koruma Kalkanı Programı ile sosyal emniyet sisteminin kapsamı genişletilecek. Ev hanımlarının dileğe bağlı sigorta primlerinin üçte birini devlet karşılayacak. Kadınlar daha az prim vererek daha erken emekli olma

Depremzede sanayiciye sigorta yok! Sigorta şirketleri deprem bölgesindeki işletmelerin poliçelerini yenilemiyor!

Deprem bölgesindeki sanayiciler sigorta şirketlerinden şikayetçi. Sanayiciler sigorta şirketlerinin artçı sarsıntıları bahane ederek sigorta poliçelerini yenilemediğini ileri sürüyor.

Sigorta şirketlerine önemli çağrı: Depremde 1 milyondan fazla araç hasar gördü, hasarları acilen ödenmeli!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çok sayıda bina hasar alıp yıkılırken, milyonlarca araç da hasara uğradı. Sivil toplum kuruluşları ise bölgede depremzedelerin mağduriyetini hafifletmek için bir an önce sigorta şirketlerinin kasko zararlarını karşılamasını istiyor.

Türkiye Sigorta Birliği’nden ‘deprem bölgesi için’ önemli duyuru!

Depremin ardından kurum ve kuruluşlardan gelen ve bölgeyi çok yakından ilgilendiren açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlere ilişkin aldığı tavsiye kararlarını tek tek duyurdu.

TSRŞB Sigorta Eksperleri Derneği Haberi

TSRŞB Sigorta Eksperleri Derneği
TSRŞB Genel Başkanı Mustafa Su başta olmak üzere Genel SekreterErhan Tunçay, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kalkavan ve Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Oksay’ın ziyaretiyle gerçekleşen toplantıda sigorta eksperliğinin bugünü, yarını ve sektördeki gelişimi değerlendirildi. Sigorta Eksperleri Derneği’nde gerçekleşen toplantıya TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Yalçın Kaya, Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Tayfun Ermetin, Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı Başkanı Sait Sürmeli ile Sigorta Eksperleri Derneği Disiplin Kurulu BaşkanıSami Akçay ve kurul temsilcileri katıldı. Toplantıda Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Tayfun Ermetintarafından Dernek'te yeni bir yapılanmaya gidildiği, bu çerçevede sigortaeksperlik mesleğinde standartların artırılması, sigorta suiistimalleri ile mücadele ve sigorta eksperlerinin eğitim yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesi gibi alanlarda çalışma yapılmasının planlandığı bilgisi verildi. Toplantıda TSRŞB Genel Başkanı Mustafa Su’nun konuşmasını dinleyen dernek temsilcileri, mevcut...