03 / 05 / 2024

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojii̇k Araştırma Kurumu düşük primer enerji kullanan ve üretilen yenilenebilir enerjinin bir kısmını satarak yıllık enerji bilançosunu sıfır yapabilen "net sıfır enerjili binalara" yönelik çalışma başlattı.

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Esenyurt Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru 20 Nisan 2023!

Esenyurt Üniversitesi akademik personel bünyesine yeni Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi ekleyeceğini açıkladı. Son başvuru 20 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Ardes Araştırma Teknoloji Ve Teknik Destek Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ardes Araştırma Teknoloji Ve Teknik Destek Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hacı Ali Mantar tarafından kuruldu.

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Bıowaste Technologıes Araştırma Geliştirme Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bıowaste Technologıes Araştırma Geliştirme Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Uysal ortaklığında kuruldu.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birinci etabı açılış için gün sayıyor!

Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada yenilenen, kapasitesi büyütülen Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinin birinci etabının, 758 yatak ve 27 ameliyathanesiyle yakında hizmete gireceğini müjdeledi.

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine yeni poliklinik binası inşa edildi!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine 37 milyon lira yatırımla 95 poliklinik ve 56 destek ünitesine sahip yeni poliklinik binası inşa edildi. 

Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı.

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası açıldı! 

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası bugün hizmete açıldı...

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası açılıyor!

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası bugün hizmete açılıyor.

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan "TÜBİTAK, Kanal İstanbul'a karşı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Haberi

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) düşük primer enerji kullanan ve üretilen yenilenebilir enerjinin bir kısmını satarak yıllık enerji bilançosunu sıfır yapabilen "net sıfır enerjili binalara" yönelik çalışma başlattı.


TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı, Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında, konut ve ticari binalarda enerji verimliliği başlığı altında "maliyet etkin enerji verimli binalara” yönelik çalışmaları gündemine aldı.


Özellikle konut olarak kullanılan binaların Türkiye'deki enerji tüketiminde çok ciddi payları bulunuyor. Binaların enerji maliyetlerinin düşürülürken bir taraftan da yapı içi konforun artırılması, hem çevresel hedeflerin sağlanmasına hem de ekonomi ve sosyal refaha önemli katkılar...