03 / 05 / 2024

tübitak net sıfır enerjili binalar

tübitak net sıfır enerjili binalar

Türkiye Bilimsel ve Teknolojii̇k Araştırma Kurumu düşük primer enerji kullanan ve üretilen yenilenebilir enerjinin bir kısmını satarak yıllık enerji bilançosunu sıfır yapabilen "net sıfır enerjili binalara" yönelik çalışma başlattı.

TÜBİTAK'a sunulan deprem raporunda korkutan sonuç: Binalarda etriye demirleri eksik..

6 Şubat depremlerinden sonra 6 inşaat mühendisi akademisyen Hatay'a giderek yıkılan ve hasar alan yaklaşık 200 binayı inceledi. İnceleme sonuçlarını TÜBİTAK'a gönderen mühendislerin açıklamaları ihmalsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Bakan Kacır'dan TÜBİTAK bursu müjdesi: Aylık 90 bin liraya yükseltildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK bursunun 46 bin 310 liradan 90 bin liraya yükselttiklerini açıkladı. İşte detaylar...

Dolar yükselecek mi? sorusuna net yanıt geldi! Yatırımcılar bunu kaçırırsanız yandınız! 

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından merakla araştırılıyor. Dolar yükselecek mi? sorusu en çok merak edilirken, net yanıt geldi. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Elinde birikmiş parası olan dikkat! Dolar mı alalım euro mu? sorusuna net yanıt geldi!

Elinde birikmiş parası olan vatandaşlar yatırım için döviz kurlarından ''dolar mı alalım euro mu?'' sorusunu araştırıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar mı, euro mu?  sorusunu yanıtladı. İşte İslam Memiş'ten net yanıt...

Altın alalım mı, satalım mı? Altını bilen adam İslam Memiş'ten net yanıt!

ABD enflasyon rakamları 12 ayın ardından ilk kez yükseldi. Fed'in para politikası altın fiyatları üzerinde etkili olacak. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın alalım mı, satalım mı? Altını bilen adam İslam Memiş'ten net yanıt.

TÜBİTAK personel alımı yapıyor! Başvuru ayrıntıları tek tek paylaşıldı! İşte personel alımına ilişkin merak edilenler...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, 214 kısmi süreli personel alacağını açıkladı. Peki, TÜBİTAK kısmi personel alımı için başvurular ne zaman sona erecek? TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılacak?

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Elimizdeki dolarları bozdurmalı mıyız? Net yanıt geldi! Doları olanlar o rakama hazır olsun! Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününde, yukarı yönlü hareket ediyor. Yükseliş karşısında yatırımcılar ''Elimizdeki dolarları bozdurmalı mıyız?'' sorusunu araştırırken net yanıt geldi. Dolar ne kadar olacak? Doları olanlar o rakama hazır olsun! Son dakika dolar kuru.

tübitak net sıfır enerjili binalar Haberi

tübitak net sıfır enerjili binalar

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) düşük primer enerji kullanan ve üretilen yenilenebilir enerjinin bir kısmını satarak yıllık enerji bilançosunu sıfır yapabilen "net sıfır enerjili binalara" yönelik çalışma başlattı.


TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı, Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında, konut ve ticari binalarda enerji verimliliği başlığı altında "maliyet etkin enerji verimli binalara” yönelik çalışmaları gündemine aldı.


Özellikle konut olarak kullanılan binaların Türkiye'deki enerji tüketiminde çok ciddi payları bulunuyor. Binaların enerji maliyetlerinin düşürülürken bir taraftan da yapı içi konforun artırılması, hem çevresel hedeflerin sağlanmasına hem de ekonomi ve sosyal refaha önemli katkılar...