02 / 10 / 2024

TÜFEye göre kira artışı kanun teklifi

TÜFEye göre kira artışı kanun teklifi

Bazı Kanun ve Kanun Hükümünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin yasalaşması ile kira artışı 2019'da TÜFE'ye göre hesaplanacak...

Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli! Hem ev sahibini hem de kiracıyı düşünmek gerekiyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların azalmasını sağladığını belirtti ve "Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli" dedi. İşte o açıklama...

OECD'e göre Türkiye'deki kira artışları ilk sırada!

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'ne (OECD) üye ülkelerin Konut Fiyat Endeksi'ndeki yıllık artış oranlarını açıkladı. Buna göre Türkiye birinci sırada yer alarak rekor kırdı. 

Kiracı ve ev sahipleri arasında yeni kriz patlak verdi! IBAN ile kira ödeyenlere kötü haber!

IBAN ile para ödeyen kiracılara kötü haber geldi. Yargıtay’ın son kararına göre kira bedelini IBAN  ile ödeyen kiracıların tahliye edilebileceği belirtildi.

2025'te inşaat türüne göre maliyet ne kadar olacak? Bakanlık yeni rakamları duyurdu: 1 yılda ne kadar değişti?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2025 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Peki 2025'te inşaat türüne göre maliyet ne kadar olacak? İşte o son dakika rakamlar... 

Merkez Bankası: Enflasyon kirada güçlendi! Kira enflasyonunda artış yüzde 122,33 oldu!

TCMB Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, aylık enflasyon kira, haberleşme ve ulaştırma başta olacak şekilde alt gruplar genelinde güç kazandı. İşte ayrıntılar... 

Ülkelere göre kira düzenlemesi ve sosyal konutların kiralık konut pazarındaki yeri!

OECD verilerine göre sosyal konutların toplam kiralık konut pazarı içindeki payı yüzde 84 ile en yüksek oranla Hollanda'da yer alırken, onu yüzde 52 ile İngiltere ve yüzde 50 ile Avusturya takip ediyor. İşte ülke ülke sosyal konutların toplam kiralık konut pazarı içindeki payı...

Kira krizi büyüyor! Mülk sahipleri artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiralıyor!

Kira krizi giderek daha da büyürken, Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç da öğrencilere ev kiralayan ev sahipleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparak, mülk sahiplerinin artık öğrencinin sınav notuna göre ev kiraladığını söyledi.

Çalıştıkça emekli maaşı düşüyor mu? Toplam prim gününe göre yeni maaşlar tek tek hesaplandı! 

Emekli aylığı bağlanırken 2000 öncesi, 2000 – 2008 arası ve 2008 sonrası dönemin kurallarına göre ayrı ayrı hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Peki Çalıştıkça emekli maaşı düşüyor mu? İşte o son dakika maaş hesabı....

TÜİK'e göre kira 5 bin 845 TL! Bu hesap nasıl yapılıyor? 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayı endeksinde kira 5 bin 845 lira şeklinde oldu. Peki nasıl olabilir?

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

ŞOK'tan 14 Şubat kataloğu! ŞOK'ta yarın kağıt havludan, gıdaya, elektonik eşya ve kişisel ürünlerde indirim firsatı!

ŞOK Marketler zinciri 14 Şubat 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Buna göre, yarın çeşitli ürünlerde indirim fırsatı sunuluyor. Sinbo Airfryer 2.999 TL, 6'lı Çelik Yemek Kaşığı / Çatalı 89,95 TL, 120x170 cm Koza Hai Peluş Halı 699 TL.

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.

TÜFEye göre kira artışı kanun teklifi Haberi

TÜFEye göre kira artışı kanun teklifi

TÜFE'ye göre kira artışı için Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Komisyonda görüşmeleri devam eden teklif kapsamında kira bedelinin belirlenmesinde tüketici fiyat endeksinin artış oranı olarak belirlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Madde gerekçesi:

Madde 60- Madde ile 6217 sayılı Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun geçici 2. maddesine bir fıkra eklenmek suretiyle kira bedelinin belirlenmesinde tüketici fiyat endeksinin artış oranı olarak belirlenmesinin üretici fiyat endeksinden daha hakkaniyete uygun sonuçlar doğuracağı düşünülerek 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunun 344 üncü maddesine yapılan değişikliğin derhal uygulanması öngörülmektedir.

Kanun Teklifi Maddesi

Madde 60- 31/3/2011 tarihli ve 6217 sayılı Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun geçici 2. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Bu Kanunla değiştirilen 6098 sayılı Türk Borçlar...