16 / 05 / 2024

tüketici kanunu yürürlüğü

tüketici kanunu yürürlüğü

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanma tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri de yürürlükte...

Beklenen ÖTV matrah düzenlemesi resmen yürürlükte! Ekonomi sınıfı otomobil fiyatı 75 bin TL birden düştü!

ÖTV matrah güncellemesi konusundaki karar bir süredir sektörde merakla bekleniyordu. Kararın Aralık ayından itibaren yürürlüğe girmesi beklenirken ÖTV matrah güncellemesi ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. İşte ayrıntılar...

Döviz piyasasını hareketlendirecek düzenleme yarın yürürlüğe girecek

BDDK'nın şirketlere TL kredi kullandırma şartlarıyla ilgili 21 Ekim'de getirdiği ek tedbirler yarın yürürlüğe girecek. Bankacılar döviz bulunduran şirket hesaplarından KKM'ye yönelme bekliyor.

Yapmayana ceza! Yürürlüğe girdi

Alışverişlerde fatura ve fiş vermeyenler için uygulanan cezalarda caydırıcılığı artıracak yeni düzenleme yürürlüğe sokuldu.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Stokçulara büyük darbe! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılması da dahil olmak üzere Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31664 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Yeni Otopark Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan "Otopark Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi...

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda Otopark Yönetmeliği'nin 31 Mart'ta yürürlüğe girmesi için öneride bulundu. 

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

tüketici kanunu yürürlüğü Haberi

tüketici kanunu yürürlüğü

Yeni tüketici kanunu yönetmelikleri ile yürürlüğe girdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanma tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri ile yapılan düzenlemeleri de 6 aylık süreye bağlanmıştı. Bu nedenle yeni tüketici kanunu yönetmelikleri ile  28 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girdi.


Kanun, kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki politikaların oluşturulmasında gönüllü örgütlenmeleri teşvik etmeye ilişkin hususları düzenliyor.


Temel ilkeler

MADDE 4 – (1) Bu Kanunda yazılı olarak düzenlenmesi öngörülen sözleşmeler ile bilgilendirmeler en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve...