02 / 05 / 2024

tüketici yasası maketten konut satışı

tüketici yasası maketten konut satışı

4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağına göre yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamayacak. Tasarı, bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek...

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Bina tamamlama sigortasında tüketici değişirse ne olur?

İnşaat şirketleri, maketten konut satışına başlamadan önce bina tamamlama sigortası yapıyor. Bu sigorta taraflara bazı sorumluluklar yüklüyor. Peki bina tamamlama sigortasında tüketici değişirse ne olur?

Emlak Yasası'yla tüketici mağduriyeti önlenecek!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, "Yasayla birlikte gayrimenkul danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak, tüketici mağdur olmayacak ve devletin vergi gelirleri artacak" dedi.

Tüketici haklarında yeni dönem geliyor!

Abonelik sözleşmelerinden tüketici kredilerine, maketten konut satışından yanıltıcı ilan ve reklamlara kadar pek çok düzenlemeyi içeren yeni Tüketici Kanunu, tüm yönetmenlikleri ve düzenlemeleriyle hayatımıza girdi.

Yeni Tüketici Yasası'na göre, 30 ve üzeri konutlara bina tamamlama sigortası şart!

Konut sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen düzenlemeleri Resmi Gazete yayımlandı.

Yeni Tüketici Kanunu için son 3 gün! Maketten konut satılamayacak!

Ticaret hayatını baştan dizayn eden Tüketici Kanunu cuma günü yürürlüğe giriyor. Yeni düzenlemeyle tüketicinin mağduriyetleri giderilirken hızlı hak aramanın önü açılıyor. Yeni Tüketici Kanunu'yla ticaret hayatı yeniden dizayn edilecek...

Tüketici Yasası'nın kritik yönetmelikleri devreye giriyor!

76 milyon vatandaşa yeni haklar getiren Tüketici Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin tüm yol haritası netleşiyor. 28 Mayıs 2014’te yürürlüğe giren kanunun yönetmelikleri de büyük ölçüde tamamlandı.

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

ABD'de tüketici güven endeksi beklentilerin altında!

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 81.3 öncü değerini alarak beklentilerin altında açıklandı. euters anketine katılan analistler Haziran'da 82.5 nihai değerini alan endeksin 83 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

Yeni Tüketici Kanunu ofisleri kapsıyor mu?

İnşaat sektörüne güven getirmesi beklenen Yeni Tüketici Kanunu konut alıcısına aldığı evden teslime kadar vazgeçme hakkı tanıdı. Ev alan vatandaş ilk 14 günde karar değiştirir ya da ödeme döneminde iflas ederse evini cezasız iade ediyor...

Ayıplı mal tüketici hakları!

Ayıplı mal, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallara deniyor. Ayıplı mal karşısında tüketicinin sahip olduğu haklar kanunda açıklanıyor. İşte, ayıplı mal tüketici hakları..

Tüketici ayıp ihbar süresi 2014!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımayan; sözleşmeye aykırı olan mala deniyor. Peki, tüketici ayıp ihbar süresi 2014 ne kadardır?

tüketici yasası maketten konut satışı Haberi

tüketici yasası maketten konut satışı

Maketten konut satışına yasak geliyor!

Maketten konut satışı olarak da bilinen ön ödemeli satışlarda, taraflar arasında tüketicinin taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme imzalanıyor.


Zaman zaman tüketiciler açısından problemlere neden olan maketten konut satışı için 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağında düzenlemelere yer veriliyor. Tasarıya göre, ruhsatsız konutların maketten satışı yasaklanıyor.


Konut finansmanı sözleşmelerine ve maketten konut satışı olarak da bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin düzenlemelerin bulunduğu 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı bugün, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.



Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Ön ödemeli konut satışı


Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri

MADDE 40- (1) Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin...