29 / 04 / 2024

Tunca Nehri projesi

Tunca Nehri projesi

Edirne, Türkiye’nin içinden nehir geçen ender şehirlerinden. Arda, Meriç ve Tunca nehirleri il merkezi sınırlarında birleşerek Ege Denizi’ne doğru yoluna devam ediyor. Nehirlerin geçtiği bölge ise kentin en önemli doğal ortamını oluşturuyor...

Tunca Nehri'nden elektrik üretilecek!

Tunca Nehri'nden elektrik üretilecek. Edirne Valisi Dursun Şahin: "Projenin fizibilite çalışmaları bitmek üzere. Önümüzdeki yıl nasip olursa projeye başlayacağız ve yaklaşık 18 ayda bitireceğiz" dedi.

Tunca Nehri taştı!

Tunca Nehri taştı. Tunca Nehri, debisinin artması ve Fatih Köprüsü'nün gözlerinin büyük bölümünün kapanması nedeniyle bazı bölgelerde çevreye yayılmaya başladı. Nehir Adalet Kasrı bahçesine doğru yayıldı.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Vakıflar, Edirne Kasımpaşa Camisi'ni yükseltecek!

Edirne'de, Tunca Nehri kıyısında taşkınlar nedeniyle harap olan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılacak restorasyon kapsamında 3 metre yükseltilecek

Fırat Nehri'ne yüzen otel projesi!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bir girişimci tarafından ''Yüzen otel'' projesi inşa edilmek isteniyor. Fırat Nehri için proje hazırlandı.

Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesinin inşaatı başladı!

Mersin Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesi inşaatına başlandı. Yaklaşık 15 milyon TL maliyetli proje balıkçı lokantaları, çay bahçeleri, kaykay pisti, çocuk oyuncak alanları, kamelyalarla, oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleri kapsıyor.

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Çoruh Nehri Projesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım 2015'te ziyaret ettiği Bayburt'ta, "Çoruh'u Bayburt'a katın, kazandırın" talimatıyla başlayan proje hayata geçiriliyor.

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Kanal Edirne Projesi'nde çalışmalar ne durumda?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kanal Edirne Projesi'ne ilişkin "Baypas kanalıyla Meriç Nehri'ni taşkınlara karşı rahatlatmış olacağız" dedi.

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi 2016 sonunda tamam!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Meriç Nehri'nin taşmasını önlemek amacıyla geliştirilen Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi (Kanal Edirne) çalışmaları sürerken, projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemi başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemine başlandığını bildirdi.

Kanal Edirne Projesi tam gaz sürüyor!

Edirne’de, kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan ‘Kanal Edirne Projesi’ yapımı devam ediyor. Meriç Nehri’nin vadi temizliği de çalışmalar kapsamında yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Tunca Nehri projesi Haberi

Tunca Nehri projesi

Edirne, Türkiye’nin içinden nehir geçen ender şehirlerinden. Arda, Meriç ve Tunca nehirleri il merkezi sınırlarında birleşerek Ege Denizi’ne doğru yoluna devam ediyor. Nehirlerin geçtiği bölge ise kentin en önemli doğal ortamını oluşturuyor....


Edirne, Türkiye’nin içinden nehir geçen ender şehirlerinden. Arda, Meriç ve Tunca nehirleri il merkezi sınırlarında birleşerek Ege Denizi’ne doğru yoluna devam ediyor. Nehirlerin geçtiği bölge ise kentin en önemli doğal ortamını oluşturuyor. Edirne’nin birbirinden özel tarihi mekanlarını gezen yerli ve yabancı turistler, soluğu Meriç ve Tunca nehirlerinin kıyısında alıyor. Şehrin en özel doğal bölgesinden insanlar yeteri kadar faydalanamıyor. Bunun en önemli nedeni ise nehirlerin arası ve etrafının taşkın sahası olması. Bazı yıllarda yaşayan nehir taşkınları sebebiyle bölgede herhangi bir çalışma yapılamıyor. 


Tunca Nehri’nin bölge insanına kazandırılması için Edirne Belediyesi,...