12 / 05 / 2024

tunca nehri tahliye kanalı

tunca nehri tahliye kanalı

Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede 7 km tahliye kanalı açılacak. Böylece Meriç, Edirne’yi baypas edecek. Proje için 3 ay içinde ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Vakıflar, Edirne Kasımpaşa Camisi'ni yükseltecek!

Edirne'de, Tunca Nehri kıyısında taşkınlar nedeniyle harap olan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılacak restorasyon kapsamında 3 metre yükseltilecek

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi 2016 sonunda tamam!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Meriç Nehri'nin taşmasını önlemek amacıyla geliştirilen Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi (Kanal Edirne) çalışmaları sürerken, projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Edirne'de tarihi köprüler trafiğe kapatıldı!

Edirne'de dün akşamdan bu yana devam eden yağış nedeniyle Tunca Nehri üzerinde bulunan Saraçhane, Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı.

Tunca ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgeye tahliye kanalı açılacak!

Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede 7 km tahliye kanalı açılacak. Böylece Meriç, Edirne’yi baypas edecek. Proje için 3 ay içinde ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Tunca Nehri'ne yakın olan evler sular altında kaldı!

Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı. Köylüler, motorlu pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

Meriç Nehri taştı!

Edirne'de, Tunca Nehri'nin ardından sabaha karşı Meriç Nehri de taştı. Debisinin yükselen Meriç Nehri, tarım arazilerine yayılmaya başladı. Tunca Köprüsü girişlerinde su birikmesi sonucu ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Edirne'de Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı!

Tunca Nehri'nin debisindeki yükseliş nedeniyle, Edirne'de Fatih ve Kanuni köprüleri trafiğe kapatıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, köprülerden geçiş yapmak isteyen araçların sürücülerini diğer yolları kullanmaları yönünde uyardı.

Meriç Nehri‘nin debisi alarm seviyesini aştı!

EDİRNE’de sağanak yağışların ardından nehir debilerindeki yükselişi bugün de sürdü. Meriç Nehri’nin yağışlar öncesinde 335 metreküp olan debisi 1020 metreküpe, Tunca Nehri’nde ise 30 metreküpten 53 metreküpe çıktı.

Tunca Nehri projesi Edirne’ye hayat verecek!

Edirne, Türkiye’nin içinden nehir geçen ender şehirlerinden. Arda, Meriç ve Tunca nehirleri il merkezi sınırlarında birleşerek Ege Denizi’ne doğru yoluna devam ediyor. Nehirlerin geçtiği bölge ise kentin en önemli doğal ortamını oluşturuyor...

Tunca Nehri'nden elektrik üretilecek!

Tunca Nehri'nden elektrik üretilecek. Edirne Valisi Dursun Şahin: "Projenin fizibilite çalışmaları bitmek üzere. Önümüzdeki yıl nasip olursa projeye başlayacağız ve yaklaşık 18 ayda bitireceğiz" dedi.

Uzunköprü aydınlatılacak!

Meriç ve Tunca nehri üzerinde bulunan tarihi köprülerin aydınlatılmasında sona gelinirken Türkiye’nin ve dünyanın en uzun taşköprüsü olan ve Ergene nehri üzerinde bulunan Uzunköprü’de aydınlatılacak.

tunca nehri tahliye kanalı Haberi

tunca nehri tahliye kanalı

İkinci proje ise nehir sularının pompalarla aktarılacağı Çömlekköy Barajı. Bakan Eroğlu, “Bu sayede Edirne’nin sular altında kaldığı görüntüler tarihe karışacak” dedi.

Bulgaristan’ın baraj kapaklarını açmasıyla Edirne sular altında kalırken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunca, Arda ve Meriç nehirlerinin birleştiği bölgede dev, “baypas” kanalı açılacağını kaydetti.

Milliyet'te yer alan habere göre; Meriç Nehri’nin sularının Edirne’ye ulaşmadan açılan 7 kilometrelik kanalla şehirden uzaklaştırılacağını belirten Eroğlu, “Böylece Edirne’nin sular altında olduğu görüntüler bir daha yaşanmayacak, tarihe karışacak” diye konuştu. Eroğlu, keşif bedelinin 100 milyon TL olarak belirlenen proje için 3 ay içinde ihaleye çıkılacağını belirtti.

TBMM’deki özel sohbetinde Bulgaristan’da baraj kapaklarının açılması nedeniyle oluşan taşkınların önlenmesi için iki ülke sınırında ortak baraj yapımı konusunda uzlaşmaya varıldığını anımsatan Eroğlu, bütün aşamaların tamamlanmasına rağmen...