17 / 05 / 2024

tunceli Dersim kışla müze

tunceli Dersim kışla müze

Tunceli'de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Dersim'de eski kışla müzeye dönüştürülecek ve adı da Dersim Müzesi olacak. Bunun için 10 milyon Türk liralık ödeneğin talimatını verdik" dedi. Eski kışla binası, şu anda harebe durumunda bulunuyor

Tunceli Pülümür'e 5 milyonluk otel yatırımı!

Merkezi Tunceli’de bulunan ve orta ölçekli 240 esnafın ortak olduğu Munzur Su’nun kurucusu Haydar Kaya, Pülümür bölgesine 5 milyon liralık otel yatırımı yapılmasının planlandığını söyledi.

Tunceli Ovacık 2. Etap TOKİ kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tunceli Ovacık 2. Etap projesinde yer alan 314 konutun kura çekilişi bugün yapılacak.

TOKİ Tunceli Ovacık 2. Etap kura sonucu!

TOKİ Tunceli Ovacık 2. Etap kura sonucu haberimizde yer alıyor. Ovacık 2. Etap TOKİ'de toplam 314 konut bulunuyor.

Tunceli Ovacık 2. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tunceli Ovacık 2. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 314 konut bulunuyor.

TOKİ Tunceli Ovacık kura çekilişi 7 Eylül'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tunceli Ovacık projesinde yer alan konutların kura çekilişi 7 Eylül'de yapılacak.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Tunceli’de 200 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor!

TOBB tarafından Tunceli’de yapımına başlanılan kız öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi. 200 kişilik yurtta geçici kabul işlemleri başladı.

Tunceli Belediyesi'nden şehit ailesine ev yardımı!

Tunceli Belediyesi tarafından 1 Nisan'da Tunceli-Erzincan karayolunda güvenlik kulesi yolunun yapımında çalışırken, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen iş makinesi operatörü Mehmet Özdemir'in ailesine ev yardımı yapıldı.

Tunceli'de 4'üncü tekstil fabrikasının temeli atıldı!

Tunceli’de Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in girişimleriyle 500 kişinin daha istihdam edileceği 4’üncü tekstil fabrikasının temeli atıldı...

TOKİ Tunceli projesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Tunceli Artuklu'da hayata geçireceği 206 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Tunceli 206 konut ihalesi yarın!

Tunceli İli Merkez İlçesi Aktuluk Mahallesi 206 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Tunceli Endüstri Meslek Lisesi ihalesi yarın!

Tunceli İli Merkez İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Çaldırantepe Mevkii 16 Derslikli Endüstri Meslek Lisesi, Metal Atölyesi, Çok Amaçlı Atölye, Mobilya ve İç MekTes Atölyesi, Motor Atölyesi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Tunceli Belediyesi 15 dükkanı esnafa kiralayacak!

Tunceli Belediyesi'ne ait 15 dükkan esnafa kira karşılığı verilecek. Başkanlık konutunun da olduğu 12 lojman, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz tahsis edilecek.

tunceli Dersim kışla müze Haberi

tunceli Dersim kışla müze

Tunceli’de 1936-37 yıllarında Alman mühendislerin öncülüğünde Alman mimarisi tarzında inşa edilen Kışla binası, 1938 Dersim Harekatı sırasında üs binası olarak kullanılmıştı. Tunceli il merkezindeki iki kışla binasından biri olan ve Seyit Rıza Meydanı’nda bulunan Kışla binası 1938 yılından 1950 yılına kadar askeri kışla olarak kullanılıyordu. Daha sonra Milli emlak’a devredilen bina memur ve yoksul vatandaşlara lojman olarak kullanılmaya başlandı. 1990’yılından sonra sadece yoksul vatandaşların kaldığı binada 80 aile ikamet ederken 2 yıl önce çıkan yangında binanın bazı bölümleri yanmış ve 10 aile binadan tahliye edilmişti. Perişan halde bulunan kışla binasının içinde şu an yoksul vatandaşlar çok zor şartlarda ikamet...