04 / 05 / 2024

Tunceli kışla binası

Tunceli kışla binası

Tunceli'de eski kışla binası müzeye dönüştürülüyor. Dersim Müzesi'de, " Dersim olayları, Alevilik ve de halk kültürü, kent tarihi, arkeoloji ve etnografya bölümleri " yer alacak.

Tunceli'deki kışla binası kent müzesi olacak!

Tunceli Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu tarafından yapılan açıklamada Kışla Meydanı'nda bulunan ve 77 yıllık olduğu bildirilen yapının müze olarak kent kültürüne kazandırılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Kışla Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kışla Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Onur Kışla tarafından kuruldu.

Sıkılaşma dalgası hangi emtiayı vurdu?

Emtia fiyatları Fed’in enflasyonla mücadele için sıkılaşmaya başlaması ile nasıl bir değişikliğe uğradı? İşte merak edilen emtia fiyatları!

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

Merakla beklenen Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporuna göre, Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredi şartlarını sıkılaştı.

Hatay Kırıkhan'da 14.3 milyon TL'ye icradan satılık hastane binası!

T.C. Kırıkhan İcra Dairesi, Hatay ili, Kırıkhan ilçesi, Çankaya Mahallesi, 0 ada 696 parselde yer alan hastane binasını 14 milyon 278 bin 203 TL'ye satıyor...

Konut kredisi faizlerine sıkılaşma politikası etkisi!

Merkez Bankası'nın attığı parasal sıkılaşma politikası adımının ardından bankalarda faiz oranlarını güncellemeye başladı. Peki bankaların güncel konut kredisi faizleri ne oldu? Konut kredisi faiz oranları arttı mı? İşte ayrıntılar...

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 

Beylikdüzü'nde 10.2 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası ve arsası!

T.C. Büyükçekmece 2. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beylikdüzü ilçesi, Gürpınar Mahallesi, Cevizlik Mevkii, 1093 ada 2 parselde yer alan fabrika binası ve arsasını 10 milyon 221 bin 250 TL'ye satıyor...

Edirne'nin bir köyünde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı mecliste!

Edirne'ye bağlı bir köyde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli TBMM gündeminde!

Bakanlık hizmet binasının kira bedeli meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunceli kışla binası Haberi

Tunceli kışla binası

Dersim Müzesi'nde, "Dersim olayları, Alevilik ve halk kültürü, kent tarihi, arkeoloji ve etnografya bölümleri" yer alacak.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, müzenin yapılacağı Kışla Binası'nın mülkiyeti, Maliye Hazinesine ait. Kışla Binası, Erzurum Koruma Bölge Kurulu tarafından 2005 yılında “Erken Cumhuriyet Dönemi Yapısı” özelliği göstermesi nedeniyle tescil edildi. 1935-1936'da başlayan Dersim olaylarının bastırılması için askerlere kışla binası olarak yapılan bina, Alman mimarlar tarafından tasarlandı ve yapımına 1937 yılında başlandı.


Bina, 1949 yılından bu yana memur lojmanı olarak kullanıldı.  


Kışla Binası'nda, iç avlu etrafında konumlanmış ve birbiri ile bağlantılı mekanlar bulunuyor. Dışa kapalı bir plan şemasına sahip olan yapı, kare şeklinde birbirini tamamlayan 4 bloktan oluşuyor.


Toplam 5 bin 805 metrekare inşaat alanına sahip olan yapının toprak zemin olan iç avlusu ise yaklaşık 1790...