07 / 05 / 2024

tüp geçiş projesi

tüp geçiş projesi

1996 yılında Ulaştırma Bakanlığı, 'Demiryolu Tüp Geçişi Projesi' hazırlamış. Gebze-Söğütlüçeşme'yle Yenikapı-Halkalı arasında çift hatlı olarak çalışacak olan 12.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit 637 milyon dolara mal olacakmış.

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

Adalet Bakanlığı Tıp Kurumu için 47 memur alımı ilanı yayınlandı! Personel için detay ve şartlar!

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu bünyesinde istihdam edilmek üzere 47 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilan kapsamında adaylarda aranan şartlar, kontenjan bilgisi ve başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgi verildi.

Körfez Geçiş Projesi ÇED iptaliyle flamingolar kazandı!

Körfez Geçiş Projesi'nin ÇED kararının iptal edilmesi üzerine çevreciler ve meslek odaları ortak basın açıklaması yaptı.

İzmir Körfez Geçiş Projesi ÇED Olumlu Kararı iptal edildi!

İzmir İdare Mahkemesi, İzmir Körfez Geçiş Projesi için verilen ÇED Olumlu Kararı'na karşı açılan davada raporu iptal etti.

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin İzmir Körfez Geçiş Projesi karşısında açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

Konut satışına Körfez Geçiş Projesi dopingi!

Yerli ve yabancı birçok yatırımcı İzmir'in Urla ilçesine akın ediyor. İzmir'in en önemli yatırımı olan Körferz Geçiş Projesi ilçedeki konut satışlarını 6-7 kat artırdı.

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

Körfez Geçiş Projesi hızla hayata geçirilmeli!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, Körfez Geçiş Projesi'nin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Denizli'deki Kayhan Tüp Geçidi mecliste konu oldu!

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi çıkışında yaşanan trafik kazalarına ve sorunun çözümüne ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir'e hem köprü hem tüp geçit yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarının müjdesini verdi.

tüp geçiş projesi Haberi

tüp geçiş projesi



Boğaz'a tüp geçit


Ulaştırma Bakanlığı'nın hazırladığı, Demiryolu Tüp Geçişi Projesi'yle, İstanbul'un ulaşımında 'devrim' gerçekleşecek. Bakan Barutçu, ''En büyük proje'' diye nitelediği tüp geçidin maliyeti 637 milyon dolar olduğunu söyledi.


2005'e hazırlık


İstanul'da tramvaylarla yapılan nostaljik gezilere bir yenisi daha ekleniyor. Ulaştırma Bakanlığı'nca hazırlanan Demiryolu Boğaz Tüp Geçisi Projesi'yle İstanbullular görüntü açısından belki nostaljik bir gezi yapamayacak, ama 2005 yılının kent içi ulaşım sorunu da yaşanmayacak.


Ortak çalışma


Şehir planlaması, ulaşım planlaması, toplu taşım işletmeciliği, ulaşım ekonomisi, arkeoloji ve restorasyon, mimarlık gibi konuların yanı sıra çevre, trafik, inşaat, demiryolu, makine, elektrik, jeoloji, deniz ekolojisi, zemin mekaniği mühendisliği dallarında çalışmaların yapıldığı tüp geçit projesi için...