10 / 05 / 2024

turhal belediyesi riskli yapı yıkımı

turhal belediyesi riskli yapı yıkımı

Tokat'ın Turhal ilçesi Camikebir ve Kova Mahallelerinde yer alan riskli 1.500 konut yıkılacak.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

O ildeki 3 bin metrekarelik arsa satılıyor! İhalesi 2 Şubat'ta! 

Tokat ili Turhal Belediyesi, Tokat ili, Turhal ilçesi, Kayacık Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Beşiktaş Dikilitaş'taki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşiktaş ilçesi, 1. Etap Dikilitaş Balmumcu Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Turhal Belediyesi 2 adet arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Tokat İli Turhal Belediye Başkanlığı, Tokat Turhal Celal ve Kayacık mahallelerinde yer alan arsaları satışa çıkardı. İşte detaylar...

O ildeki 2 arsa satışa sunuluyor! Fiyatları dudak uçuklattı! 

Tokat Turhal Belediyesi, Tokat ili, Turhal ilçesi, Celal ve Kayacık mahallelerinde yer alan 2 arsayı satıyor...

İSTOÇ'taki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar ilçesi, İstanbul Toptan Ticaret Depolama ve Küçük Sanayi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Esenler'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Esenler ilçesi, Tem Otoyolu Güneyi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu Değişikliği 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu'ndaki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planına, Riskli Yapılara ve Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Kağıthane Gürsel Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kağıthane ilçesi, Mer'i Revizyon Nazım İmar Planlarına Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi Seyrantepe Mahallesi, Batı Kısmı Gürsel Mahallesi, 8483 ve 8486 adalar 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

turhal belediyesi riskli yapı yıkımı Haberi

turhal belediyesi riskli yapı yıkımı

Tokat Turhal'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından deprem riskli alan ilan edilen Camikebir ve Kova Mahallelerinde yer alan 1.500 konut yıkılacak.

Turhal Belediyesi'nde yer alan habere göre, Turhal Belediyesi tarafından projenin ilk etabında Özelleştirme İdaresinden alınan 70 dönümlük rezerv alanıyla beraber yeniden bir yerleşim alanı kurulması planlanıyor.

İkinci aşamada ise mahalle sakinleri ile uzlaşma ve anlaşma görüşmeler sonrasında isteyen mahalle sakinlerinin kira yardımı alarak kiraya çıkacak isteyenler ise 70 dönümlük rezerv alanına yapılacak olan 860 konuttan tercih yapacak. 

Kalenin etrafındaki yerleşim yerlerinde oturan insanların taşınması ile beraber ise 1.500 konut yıkılarak yeniden tarihi dokuya uygun olarak yapılması edilmesi hedefleniyor. İnşaat çalışmalarını tamamlanması ile beraber ise vatandaşların tercihlerine göre tekrar mahallelerinde yapılan evlere taşınmaları veya rezerv yapılan alandaki konutları tercih etmelerine imkan sağlanması...