09 / 05 / 2024

turist sayısının artış nedenleri

turist sayısının artış nedenleri

2015'ten de bir hayli umutlu olduklarını söyleyen ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, "2015 Türklerin yılı olacak" dedi. 2014'te hedefler büyük ölçüde yakalanırken 2015'te de aynı yüksek performans bekleniyor.

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Son dönemde talebin giderek daha da arttığı elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayısını da artırdı. Site yönetimleri firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Aytemiz ve Eşarj, elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artıracağını açıkladı...

Akaryakıt alanında ilk kez 2017 yılında istasyonlara elektrikli araç şarj noktası kuran Aytemiz, Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj istasyonu operatörü Eşarj ile beraber 2024 yılında hızlı şarj noktalarının sayısını 40 şehirde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. İşte haberin detayları...

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Tarım Kredi Marketleri: Ucuz ürün sayısı artacak

Tarım Kredi Marketlerinde indirimli ürün sayısı artacak. 600 üründe 4 ay boyunca en ucuz olma sözü veren Tarım Kredi marketleri ucuz ürün sayısını artıracak.

Taksit sayısını beğenmeyenlere iyi haber! Ziraat Bankası kartı olanlar baksın!

Taksit sayısını beğenmeyenlere iyi haber Ziraat Bankası’ndan geldi. Ziraat Bankası kartı olanlara artı 3 taksit fırsatı daha. İşte detaylar…

Workindo, üye sayısını 45 günde yüzde 50 artırdı!

Son zamanlardaki yükselişiyle dikkat çeken Workindo, üye sayısını 45 günlük kısa zaman içerisinde yüzde 50 artırdı.

Workindo üye sayısını artırmaya devam ediyor!

İnşaat sektörünün pazaryeri Workindocom, sektörün her alanından üye sayısını artırmayı sürdürüyor.

turist sayısının artış nedenleri Haberi

turist sayısının artış nedenleri

TURİZM ülkemizin cari açık ve işsizlik gibi iki önemli probleminin çözümüne pozitif katkı sağlıyor. 

Türkiye de sektör dünya ortalamasından çok daha hızlı büyüyor. 2013'te turist sayısı 35 milyonu geçerken, turizm geliri de 32 milyar doları aştı. Bu yüksek performans 2014'te de devam etti. İlk 9 ayda turizm gelirleri, geçen yılın aynı dönemindeki 24 milyar 544 milyon dolarlık düzeyinden, 26 milyar 638 milyon dolara çıktı. 2014'te de hedefler büyük ölçüde yakalanırken. 2015'te de aynı yüksek performans bekleniyor. Sektörde yeni yatırımlar da tüm hızıyla devam ediyor. Hürriyet Dünyası olarak turizm sektörünün önemli isimlerinin, sektörün geleceğine dair görüşlerini ve yatırım planlarını bu yazı dizisi ile Türkiye'nin gündemine taşımak istedik. 


TURKIYE'nin en büyük tur operatörlerinden ETS, yüzde 10 büyüdü. 2015'ten de bir hayli umutlu olduklarını...