04 / 05 / 2024

Turistik bölgelere düzenlemeler

Turistik bölgelere düzenlemeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı turistik bölgelerde fahiş fiyatlara ulaşan şezlong ve şemsiye kiralamalarının önüne geçmeye hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklamalarda bulundu.

Kripto paralara nasıl düzenlemeler getirilecek?

Kripto para piyasalarında yaşananlar bütün ülkelerin gündemlerinde ilgiyle takip ediliyor. Türkiye genelindeki 5 milyonu aşkın kripto varlık sahibi de, piyasalara ilişkin ülkedeki nasıl düzenlemeler yapılacağını merak ediyor. 

Ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeler içeren teklif komisyonda kabul edildi!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

OSB'lere ilişkin düzenlemeler sanayicileri sevindirdi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü yaptığı açıklamada, "OSB'lere yönelik düzenlemeler, Kovid-19 salgını sürecinde kapasite düşüşleri yaşayan OSB'lerdeki toparlanma sürecini destekleyecek" dedi.

Türkiye ekonomisi 2018 yılında yüzde 2,6 büyüdü!

TÜİK, geçen yıla ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarına göre, Türkiye ekonomisi 2018 yılında yüzde 2,6 büyüdü...

Türkiye ekonomisi 2018'in 3'ncü çeyreğinde yüzde 1,6 büyüdü!

2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7.3; ikinci çeyreğinde ise yüzde 5.2 büyüyen Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 1.6 büyüdü...

İlber Ortaylı'dan 'kırsal bölgelere yerleşin' önerisi!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Yuva kurduğunuzda, çocuk büyüteceğiniz zaman büyük şehirlerde oturmayacak şekilde hayatınızı planlamanızı tavsiye ediyorum. Uygun küçük şehirlerde oturmak ve çalışmak için kırsal bölgelere yerleşin" diye konuştu.

5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler!

İmar mevzuatına aykırı yapıları kayıt altına alan imar barışı uygulamasında yeni düzenlemeler yapıldı. İşte 5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler..

Türkiye ekonomisi 2018'in ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekonomik büyüme rakamlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,2 büyüdü...

Türkiye'nin emlak sektörü büyüdü!

Lübnanlı ekonomi uzmanı Gazi Vezne, Türkiye'nin ekonomisi hakkında konuştu. Vezne, Türkiye'nin emlak ve bankacılık sektörlerinde büyüdüğünü açıkladı.

Ünlü isimlerin doğup büyüdüğü evler!

İşte bugün milyonlarca kişinin takip ettiği, kendi sektörlerine yön veren ve büyük servetlere sahip olan ünlü isimlerin doğup büyüdüğü o evler...

Hailey Baldwin'in büyüdüğü ev borç krizinden satılık!

Justin Bieber'ın çiçeği burnunda nişanlısı Hailey Baldwin'in New York'ta büyüdüğü ev açık artırmayla satışa sunulacak. 

ERA Gayrimenkul ilk altı ayda yüzde 20 büyüdü!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Franchising Kanal Direktörü Kadir Tümen, ERA Gayrimenkul Türkiye’nin büyümesini ve gelişimini değerlendirdi. Tümen, ilk altı ayda yüzde 20 büyüdüklerini söyledi.

Mehmet Şimşek'ten Türkiye'nin inşaatla büyüdüğü eleştirilerine yanıt!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, muhalefetin Türkiye'nin inşaatla büyüdüğü eleştirilerini yanıtladı...

Turistik bölgelere düzenlemeler Haberi

Turistik bölgelere düzenlemeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, şezlong kiralama fiyatlarına bir üst sınır getirilebileceğini söyledi. Güllüce, İmar Kanunu’nda planlanan değişikliğin ise Meclis takvimi dikkate alındığında bu dönem gerçekleştirilmesinin zor olduğunu söyledi. Meclis’te bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Güllüce, sahillerde 50 liraya kadar şezlong kiralandığının hatırlatılması üzerine, “Bir şezlonga 50 lira, hayret verici bir fiyat. Düzgün, güzel havuzlara girerken 50 lira almıyorlar. Bir üst limit koyarak fiyatı belirleyip, bu fiyatın üzerinde şezlong kiralamaya izin vermemeliyiz” dedi. 



İhalesi iptal edilen İztuzu Plajı’nda carettaların korunması ve bakımı için Muğla ve Pamukkale üniversiteleri ile protokol imzalayacaklarını kaydeden Güllüce, “Carettalar madem bizim zenginliğimiz, bize ait bir değer bununla ilgili konuşacak olan da biz olmalıyız, yapılacak bir şey varsa bizim üniversitelerimiz yapmalı, her türlü desteği vermeye hazırız”...