26 / 07 / 2024

turistik şehirlerin markaya etkisi

turistik şehirlerin markaya etkisi

Gündemdeki 'Marka Kent' kavramına değirlendiren BTO Başkanı Ermişler, "Marka kent başka, turistik yer başkadır. Pamukkale Denizli'yi, Marmaris ise Muğla'yı turizm cenneti yapar. Ama, marka yapamaz" dedi...

Nuri Ersoy: Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Turistik Doğu Ekspresi'ni hizmete sunuyoruz. Yeni hedefimiz ise Türkiye'de tren turizminin popülaritesini artırmak ve bu konsepti başka şehirlerimize de yaymak" şeklinde konuştu.

Turistik Doğu Ekspresi'nde ilk sefer günü belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 25 Şubat'ta yaptığı açıklamasında, "Doğu Ekspresi amacı dışında kullanılıyor" diyerek turizme hizmet edecek yeni bir treni hizmete alacaklarını açıklamıştı. "Turistik Doğu Ekspresi" ilk seferini 29 Mayıs'ta yapacak.

Akbaşoğlu İstanbul Group Denizcilik Yatçılık Turistik Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Akbaşoğlu İstanbul Group Denizcilik Yatçılık Turistik Hizmetler Limited Şirketi  bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Adil Akbaşoğlu  tarafından kuruldu. 

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Batı Turistik İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı Turistik İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te Mehmet Sağın tarafından kuruldu. 

Bos Turistik İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bos Turistik İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Tekin tarafından kuruldu. 

Nish Turistik Servisler Anonim Şirketi kuruldu!

Nish Turistik Servisler Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Calibe Didem Önen tarafından kuruldu. 

Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu!

Şehirlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehir politikalarının tartışıldığı Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu.

Setur Servis Turistik Anonim Şirketi Nişantaşı Seyahat Acentesi Şubesi açıldı!

Setur Servis Turistik Anonim Şirketi Nişantaşı Seyahat Acentesi Şubesi bugün Şişli'de 9 milyon 314 bin 759 TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Temel Karamollaoğlu: Şehirlerin beton yığını haline gelmesini istemiyoruz!

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, şehirlerin beton yığınları haline gelmesini istemediklerini ve kibir kulelerine izin vermeyeceklerini belirtti....

Şehirlerin beton yığınları haline gelmesini istemiyoruz!

Şehirlerin beton yığınları haline gelmesini istemediklerini ve kibir kulelerine izin vermeyeceklerini ifade eden Temel Karamollaoğlu, "Şehirlerde arsa rantını sadece arsa sahipleri kullanacak, buna da söz veriyorum." dedi.

Şehirlerin anayasası yeniden yazılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehirlerin Mekansal ve Stratejik planlarının gözden geçirilmesi konusunda harekete geçiyor. İmpo İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz, şehirlerin anayasası olarak tabir ettiği Mekansal Planların bölgelerin stratejik kalkınmasının yol haritası olduğunu söyledi.

Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 200 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

turistik şehirlerin markaya etkisi Haberi

turistik şehirlerin markaya etkisi

GÜNÜMÜZDE kentlerin hızla büyüyerek geliştiğine dikkat çeken Balıkesir Ticaret Odası BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, hedeflerinin 'Markalaşmış bir Balıkesir' olduğunu kaydetti. 

Mutlaka görülmesi gereken kentler listesi olduğunu hatırlatan Ermişler, 'Marka Kent' kavramının hayatımıza girdiğini belirterek, "Bu son 10 yılın kavramı. Herkesin gitmek, görmek ve yatınm yapmak istediği kentleri ifade eder" diyerek şunları söyledi: "Marka kent; turist, tüccar, yatırımcı, öğrenci ve göçmen çekebilen kentler. Marka kent dışa açılmayı bilir, davetkâr, misafirperver ve ilginçtir. 

Marka kent ile turistik yeri karıştırılmamalı. 

Balon turizm cenneti olan ne Marmaris Muğla'yı, ne Pamukkale Denizli'yi, ne de Kapadokya Nevşehir'i marka kent yapmıyor." 'İçine kapanan kent markalasamaz' Dünyada bazı kentlerin ziyaretçi sayısının on milyonlan geçtiğini, bazılannın ise şehirlerin onbin ziyaretçisi dahi olmadığına dikkat çeken Fahri Ermişler, "Buradan anlaşılıyor ki...