29 / 04 / 2024

turistlerin en çok tatil yaptığı iller

turistlerin en çok tatil yaptığı iller

Rus turistin tercihini Türkiye’ den yana kullanması ve Avrupa ’ da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya’ daki otellerin doluluk oranı yüzde 85 - 90 düzeyine ulaştı...

2014'te en çok Ayasofya Müzesi ziyaret edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri geldi.

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke!

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke oldu. MasterCard'ın, tüketicilerin e-ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye'nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı.

İşte en çok doğalgaz tüketen ülkeler!

BP Dünya Enerji İstatistikleri Raporu'na göre, Türkiye dünyada en çok doğalgaz tüketen 20 ülke arasında yer alıyor. BP Dünya Enerji İstatistikleri'ne göre ilk sırada ABD, Rusya ve İran yer alıyor.

Konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Türkiye’de 2014 Temmuz ayında 85 101 konut satılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ağustos ayında ise toplam 105 624 konut satıldı. Peki, konut satışları en çok hangi ilde yapıldı?

Türk turistler en çok İtalya'ya gitti!

Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.Yurt dışına çıkan vatandaşlar, Pisa Kulesi'ni görme imkanı buldu.

Turistler en çok İtalya'ya gitti!

Turistler en çok İtalya'ya gitti. Erken rezervasyon imkanlarının artmasıyla yurt dışında daha fazla tatil imkanı bulabilen Türk tatilciler, ocak ayından bu yana en çok İtalya turlarını tercih etti.

Konut fiyatları en çok hangi ülkelerde arttı?

Ev fiyatlarının sadece Türkiye'de çok yükseldiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Dünya çapında bir yükseliş eğiliminden söz edebiliriz. Global Property Guide, dünyada konut fiyat artışının en çok yaşandığı ülkeleri sıraladı. İşte o ülkeler...

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak!

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak. Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak. Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak!

Enerji tüketimi en çok ulaştırmada artacak. Türkiye'de 2030 itibariyle enerji tüketiminde payını en çok artıran sektör ulaştırma olacak. Sektörün nihai enerji tüketimindeki yüzde 20’lik payı yüzde 25’e çıkacak.

Yerli turistler en çok Ege ve Akdeniz'i tercih etti!

TÜROFED Başkanı Ayık, Türkiye'de özellikle iç turizmde rakamların yüzleri güldürdüğünü, bu yıl da geçmişte olduğu gibi şu ana kadar yerli turistlerin tatil için en çok Ege ve Akdeniz'i tercih ettiğini bildirdi

Ağustosta en çok eleman arayan sektör: Turizm!

Yenibiris.com'un ağustos ayı istihdam raporuna göre geçtiğimiz ay en çok iş ilanı veren sektör Turizm-Otelcilik ile hemen ardından gelen Perakendecilik olurken, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına son hızla hazırlanan Eğitim sektörü üçüncü sıraya yükseldi.

Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

Yatırımını İstanbul’un semtlerinden ya da başkent Ankara’dan yapmayı tercih edenler, 20 yılda geri kazanım sağlarken, Gaziantep’e yatırım yapan 11 yılda kazanım sağlıyor. Konutta en çok kazandıran şehir hangisi?

turistlerin en çok tatil yaptığı iller Haberi

turistlerin en çok tatil yaptığı iller

Rublenin değer kaybına ve Rusya ile Ukrayna arasındaki krize rağmen Ruslar Antalya’da tatil yapmaktan vazgeçmedi.


Rus turistin tercihini Türkiye’den yana kullanması ve Avrupa’da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya’daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı. Antalya Belek’teki Ela Quality Resort Otel Genel Müdürü Ali Tunç Batum, “Nisan ve mayıs aylarında Rusya ve Ukrayna’daki çalkantılı dönemde yapılan rezervasyonların azalmasına bağlı olarak haziran ayında Rusya bölgesinden gelenlerin sayısında küçük bir düşüş oldu. Fakat temmuz ve ağustos ayına yaptırdıkları rezervasyonlarla Rus turist sayısı, hazirandaki düşüşü fazlasıyla telafi ediyor. Mısır’da krizin yaşandığı 2011 Türk turizmi için doluluğun yüzde 90’ların üzerine çıktığı mutlu bir yıldı. Bu yaz Antalya dolulukta rekor yılı olan 2011’i yakalayacak gibi görünüyor.” dedi. Ela Otel’in müşterilerinin büyük çoğunluğu Rusya bölgesinden gelen turistlerden...