27 / 04 / 2024

Turistlerin giyim harcamaları

Turistlerin giyim harcamaları

Turistlerin kişisel harcamalar içinde en yüksek kalemi (%24) 2 milyar 606 milyon dolarla yeme içme oluştururken, bunu 1.9 milyar dolarla yerli uluslararası ulaştırma harcamaları takip etti...

Turistler 1 milyar 547 milyon dolarlık giyim harcaması yaptı!

Turistlerin kişisel harcamalar içinde en yüksek kalemi (%24) 2 milyar 606 milyon dolarla yeme içme oluştururken, bunu 1.9 milyar dolarla yerli uluslararası ulaştırma harcamaları takip etti...

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

2023’ün ilk 9 ayında yüksek kurla birlikte yabancı turistlerin harcamaları da arttı!

Mastercard'ın 2023'ün ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladığı rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artarken, işlem yapan kart sayısında ise yüzde 25 artış görüldü.

Seyahat harcamaları ilk çeyrekte 22,3 milyar TL oldu!

TUİK verilerine göre yerli turistlerin yaptıkları seyahat harcamaları 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 82,8 artarak 22 milyar 271 milyon 455 bin TL olarak gerçekleşti.

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

TEB ile giyim alışverişleriniz bir başka olacak! TEB’ten dev kampanya!

TEB birbirinden farklı kampanyalar gerçekleştiriyor. Onlardan biri de giyim ve aksesuar harcamalarında yaptığı kampanya. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte giyim ve aksesuar kampanyasına dair detaylar!

İstanbul'da enflasyon yıllık bazda yüzde 80'e çıktı! Son zamlardan sonra ette oluşan fiyat listesi (2 Mayıs 2022)

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul’da, perakende fiyatları bir önceki aya göre yüzde 11,36, bir önceki yılın aynı ayına göre de 79,97 artış gösterdi. Giyim harcamalarındaki aylık artış yüzde 29,82'ye çıktı.

ABD'nin temmuz ayı inşaat harcamaları değişmedi!

ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi ağustosta 50'nin altında gerileyerek sanayi sektörünün 6 aydır ilk kez daraldığını gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, temmuz ayı inşaat harcamaları yüzde 0,6 artış beklentisinin karşın değişim göstermedi.

Perakende konut harcamaları yüzde 0.07 arttı!

İstanbul'da geçtiğimiz ay perakende fiyatlar yüzde 0.14 azalırken, gıda harcamaları grubu yüzde 1.23 artış kaydetti

Yalıtım harcamaları gider olarak gösterilebilecek!

Torba Yasa Tasarısı'nda enerji tasarrufu amaçlı yapılan harcamaların gider olarak gösterilebilecek olmasını değerlendiren EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, tasarının enerji ithalatı için de önemli olduğunu vurguladı.

ABD'de inşaat harcamaları yüzde 0.6 geriledi!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, haziran ayı inşaat harcamaları yüzde 0,5 artış beklentisinin aksine yüzde 0,6 geriledi.

Konut harcamaları Temmuz'da yüzde 0,02 düştü!

İstanbul Ticaret Odası Temmuz ayı konut fiyat endekslerini açıkladı. Bu açıklamaya göre konut harcamalarında yüzde 0,02 düşüş yaşandı.

Kamunun inşaat harcamaları yüzde 8,4 arttı!

2015 yılında inşaat sektörünün büyüme hızı yavaşladı. Geçen yıl yüzde 1.7 büyüyen sektörde özel sektörün inşaat harcamaları küçülürken, kamunun harcamaları yüzde 8.4 arttı

Turistlerin giyim harcamaları Haberi

Turistlerin giyim harcamaları


Türkiye’ye bu yılın ilk yarısında gelen turistler, giyecek ve ayakkabıya 1 milyar 547 milyon dolar harcama yaptı. AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgiye göre, 2014 yılının ocak-haziran döneminde tatilini Türkiye’de geçiren turistlerin toplam turizm harcaması, 10 milyar 884 milyon doları kişisel harcama, 2 milyar 900 milyon doları da paket tur harcamaları olmak üzere 13 milyar 784 milyon doları buldu. 


Turistlerin kişisel harcamalar içinde en yüksek kalemi (%24) 2 milyar 606 milyon dolarla yeme içme oluştururken, bunu 1.9 milyar dolarla yerli uluslararası ulaştırma harcamaları takip etti. Turistlerin yılın ilk yarısındaki konaklama harcamaları da geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 14 artarak 1 milyar 787 milyar oldu. 


Sağlık için 460 milyon dolar harcadılar 

Turistler sağlık için 460 milyon dolar harcarken, ulaştırmaya 781...