04 / 05 / 2024

Turizm elemanı

Turizm elemanı

Marmaris'te düzenlenen "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"nda işveren ile iş gücünün nasıl buluşturulacağı konuşuldu. Turizmde iş çok, çalışacak eleman yok. Muğla Valisi Amir Çiçek konu ile ilgili açıklama yaptı.

Turizm meslek okulu öğrencilerine müjdeli haber! Oteller burs ve iş garantili eleman arıyor!

Turizm sektörü nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yüksek kiralar nedeniyle çoğu çalışan Antalya’dan göç ederken, oteller eleman açığını kapatmak için turizm meslek okulu öğrencilerini sektöre kazandırma gayretinde.

Numan Olcar: Mersin'deki turizm yatırımları artacak!

Mersin'de devam eden turizm yatırımları ile bu yıl sonu yatak kapasitesinin 15 bine ulaşması beklenirken, turizmciler kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor.

Turizm-otelcilik sektörü ilk 3 ayda en çok ilan veren sektör oldu!

TATİL sezonu yaklaşırken turizm sektörü de yaz hazırlıklarını hızlandırdı. 2015’in ilk 3 ayında turizm-otelcilik sektörü perakendeyi geçerek en çok eleman ilanı veren sektör oldu.

Turizm ve otelcilik iş alımları yükseldi!

Turizm-otelcilik, eğitim, perakende ve sağlık sektörleri 2015’e hızlı girdi. Yenibiris.com ocak ayı istihdam raporuna göre turizm-otelcilik aralık ayına göre eleman arayışını daha da artırarak yine birinci oldu.

En fazla eleman arayan sektörler inşaat ve turizm!

Yenibiris.com verilerine göre bu yıl en fazla eleman aranan sektörler yapı-inşaat, turizm ve perakende oldu. Bütün sektörlerde en çok satış temsilcisi arandı...

Turizmci yeni eleman arıyor!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin yer aldığı Muğla'da, özellikle turizm sektöründe çalıştırılacak personel bulmada sıkıntı yaşanıyor. Muğla bölgesinde turizmciler, istihdam edecek nitelikte ve sayıda eleman bulamıyor.

Ağustosta en çok eleman arayan sektör: Turizm!

Yenibiris.com'un ağustos ayı istihdam raporuna göre geçtiğimiz ay en çok iş ilanı veren sektör Turizm-Otelcilik ile hemen ardından gelen Perakendecilik olurken, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına son hızla hazırlanan Eğitim sektörü üçüncü sıraya yükseldi.

Ferzan Çelikkanat: Turizmde kalifiye eleman sıkıntısı bekleniyor!

Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Türkiye'de çok sayıda nitelikli otel yapıldığına işaret ederek, "Artan yatırımlarla birlikte konaklama ve ağırlama sektöründe Türkiye'yi çok ciddi bir ara eleman sıkıntısı bekliyor" dedi.

En çok eleman ihtiyacı inşaat sektöründe!

Yenibiris.com nisan ayı istihdam raporuna göre, yapı-inşaat sektörü nisanda en çok iş ilanı yayımlanan sektör oldu. Mart ayındaki eleman arayışını yaklaşık yüzde 10 artırarak ilk sıraya yerleşen yapı-inşaatı, turizm-otelcilik sektörü izledi.

Yenibiris.com: Yapı-inşat, en çok eleman arayan sektör!

İstihdam piyasası 2012 ikinci çeyrekte hareketliliğini sürdürdü. İkinci çeyreğin en çok eleman arayan sektörü yapı-inşaat olurken, ikinci ve üçüncü sıralarda perakendecilik-toptancılık ile turizm-otelcilik sektörleri yer aldı!

Bu hafta 7 firma eleman arıyor!

Bu hafta 7 firma eleman arıyor. Bu firmalar arasında, Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi, Teknik Yapı, Alacalı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Demir İnşaat ve Çakmak Yapı bulunuyor....

Bu hafta 11 inşaat firması eleman arıyor!

Bu hafta 11 inşaat firması eleman arıyor. Bu firmalar arasında; Fuat Çelik İnşaat, Ayasal İnşaat, Rena İnşaat, ATK İnşaat, Ukra İnşaat ve Yamata Yatırım İnşaat ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi bulunuyor....

Bu hafta 13 inşaat firması eleman arıyor!

Bu hafta on üç inşaat firması eleman arıyor. Bu firmalar içerisinde Tekfen İnşaat, Maryapı, Sistem İnşaat, Han Yapı İnşaat, Öz Yapı, İma Grup ve Histaş İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bulunuyor  

Turizm elemanı Haberi

Turizm elemanı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Bodrum ve Fethiye'nin yer aldığı Muğla'da, özellikle turizm sektöründe çalıştırılacak personel bulmada sıkıntı yaşanıyor. 


Yılda 3 milyondan fazla yabancı turistin tatil için tercih ettiği Muğla bölgesinde turizmciler, istihdam edecek nitelikte ve sayıda eleman bulamamaktan şikayetçi.


İşsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğu ilde, iş gücü ile işvereni bir araya getirebilmek için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Marmaris'teki bir otelde "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" düzenlendi.


İki gün sürecek fuarın açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek'in de aralarında bulunduğu yöneticiler, çok sayıda işveren ve başta turizm olmak üzere sektör temsilcileri ile üniversite öğrencileri katıldı.


Vali Çiçek, Muğla'da işsizlikle mücadeleyi etkin bir şekilde yürütülmeye devam ettiklerini söyledi. Muğla'da işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkati çeken Çiçek, "İşsizliğin nedenlerine baktığımızda...