21 / 05 / 2024

Turizm gelirleri arttımı

Turizm gelirleri arttımı

TÜRKİYE İstatistik Kurumu, 2014 yılına ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Turizm geliri, bir önceki yıla göre yüzde 6,2 arttı ve 34 milyar 305 milyon 904 bin dolara yükseldi.

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Apvp Bordum İnşaat Turizm Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Apvp Bordum İnşaat Turizm Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Vasıly Ignatyev tarafından kuruldu.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Hilmi İnşaat Elektrik Gıda Turizm Petrolleri Tarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hilmi İnşaat Elektrik Gıda Turizm Petrolleri Tarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hilmi Yılmaz tarafından kuruldu.

Sfera Turizm Tanıtım Organizasyon Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sfera Turizm Tanıtım Organizasyon Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Vittorio Zagaıa tarafından kuruldu.

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

İkiada Turizm Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

İkiada Turizm Yatırım Anonim Şirketi Çekmeköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Gedikoğlu tarafından kuruldu.

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Scy Turizm Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Scy Turizm Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Şile'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Şenol Yavaş tarafından kuruldu.

Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? Çiftçiler dikkat! 

Çiftçiler, buğday, arpa, mısır fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? İşte buğday, arpa, mısır 2 Nisan 2023 fiyat listesi...

Asgari ücret zammından sonra tüp fiyatları arttı mı? 2023'te tüp fiyatı ne kadar olacak? 22 Aralık 2022 fiyat listesi

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği asgari ücret açıklandı. Peki Asgari ücret zammından sonra tüp fiyatları arttı mı? 2023'te 12 kg tüp ne kadar olacak? İşte detaylar...

Wınners Gayrimenkul Teknoloji Turizm Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Wınners Gayrimenkul Teknoloji Turizm Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Umut Akkuş tarafından kuruldu.

Turizm gelirleri arttımı Haberi

Turizm gelirleri arttımı

Söz konusu gelirin yüzde 81,5'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 18,5'i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. 2014'teki gelirin 26 milyar 2 milyon 950 bin dolarını kişisel harcamalar, 8 milyar 302 milyon 954 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu. Geçen yıl kişi başına ortalama harcama 828 dolar, yabancıların ortalama harcaması 775 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise bin 130 dolar oldu. Türkiye'den çıkış yapan ziyaretçi sayısı, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 5,6 artarak 41 milyon 415 bin 70 kişiye yükseldi. Bunların yüzde 86,6'sını (35 milyon 850 bin 286 kişi) yabancılar, yüzde 13,4'ünü (5 milyon 564 bin 784 kişi) ise yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu. 


TURİZM GİDERİ YÜKSELDİ 


Geçen yıl turizm gideri, bir önceki yıla...