07 / 05 / 2024

Turizm işletmelerine dâhil binalar için geçici emlak vergisi muafiyeti

Turizm işletmelerine dâhil binalar için geçici emlak vergisi muafiyeti

Turizm işletmelerine dahil binalar için geçici emlak (bina) vergisi muafiyetinin uygulanmasında geçerli olan belgeler ve süreler hakkında esaslar Emlak Vergisi Sirküleri ile açıklanıyor. İşte geçici emlak vergisi muafiyeti...

Akasya Otomotiv Emlak Müşavirliği İnşaat Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akasya Otomotiv Emlak Müşavirliği İnşaat Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdollah Hashparast ve Masoumeh Ghopodoosınezhad ortaklığında kuruldu.

Explorers Gayrimenkul Danışmanlık Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Explorers Gayrimenkul Danışmanlık Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Metin Ömer Biseli, Mohammad A. Sıyam ve Mohammad Ataya ortaklığında kuruldu.

Mear Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mear Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli’de tarafından kuruldu.

Hotelian Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hotelian Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Alı Maghsoudı tarafından kuruldu.

Kalaa Danışmanlık Sağlık Turizm Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalaa Danışmanlık Sağlık Turizm Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  250 bin  TL sermaye bedeli ile Ahmed Mohammed Baharetha Emad Musa I.H. Imad Jamal    Ahmed tarafından kuruldu.

Başkurt Otelcilik Turizm Emlak Müşavirliği Geri Dönüştürülebilir Ürünler San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Başkurt Otelcilik Turizm Emlak Müşavirliği Geri Dönüştürülebilir Ürünler San.Ve Tic.Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Başkurt tarafından kuruldu.

Boss Brothers Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boss Brothers Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Genç, Ramazan Uğur ve Recep Solak ortaklığında kuruldu.

Mineo Otel Turizm İşletmeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mineo Otel Turizm İşletmeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 750 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akyol ve Mehmet Fatih Adıyaman ortaklığında kuruldu.

Hormar Turizm Medikal İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hormar Turizm Medikal İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf İbrahim Adam tarafından kuruldu.

Burkay Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burkay Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erhan Kadan tarafından kuruldu.

Selka Hafriyat İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Selka Hafriyat İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Mert Selimoğlu tarafından kuruldu.

Akdem Investment İnşaat Gayrimenkul Madencilik Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Akdem Investment İnşaat Gayrimenkul Madencilik Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Heybet Demir ve M.Khudair Abbas Abbas ortaklığında kuruldu.

Tanşuer İnşaat Madencilik Turizm Nakliye İç Ve Dış Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tanşuer İnşaat Madencilik Turizm Nakliye İç Ve Dış Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Tanşuer tarafından kuruldu.

Turizm işletmelerine dâhil binalar için geçici emlak vergisi muafiyeti Haberi

Turizm işletmelerine dâhil binalar için geçici emlak vergisi muafiyeti

Geçici emlak vergisi muafiyeti!

Turizm işletmelerine dâhil binalar için geçici emlak (bina) vergisi muafiyetinin uygulanmasında geçerli olan belgeler ve süreler hakkında esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan sirküler ile açıklanıyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı


Emlak Vergisi Sirküleri/2


Konusu :Turizm işletmelerine dâhil binalar için geçici emlak (bina) vergisi muafiyetinin uygulanmasında geçerli olan belgeler ve süreler.

Tarihi : 12.5.2011

Sayısı : EVK-2/2011-1

   

İlgili olduğu maddeler : 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu, madde 5 ve 9.

 

1. Giriş


Başkanlığımıza intikal eden olaylardan, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nun 5 inci maddesinin (b) fıkrasında yer alan geçici emlak (bina) vergisi muafiyetinin uygulanmasında geçerli olan belgelerin hangileri olduğu hususunda tereddütlerin yaşandığı anlaşılmaktadır.


Söz konusu muafiyetin uygulanmasında geçerli olan belgeler ve süreler, bu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.


2. Kanuni Düzenlemeler


1319...