05 / 05 / 2024

turizm istanbul

turizm istanbul

İstanbul'u beş ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti.

İstanbul'a gelen turist sayısı 8 milyona ulaştı!

Yılın ilk 9 aylık döneminde İstanbul'a gelen turist sayısı 7 milyon 951 bine ulaştı. Eylül ayında da turist sayısı yüzde 7 artışla 1 milyon 6 bin kişi olarak gerçekleşti...

İstanbul, dünya turizminde 6. sırada olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, İstanbul'un dünyanın en fazla turist çeken 6'ıncı, en fazla turizm geliri elde eden 4'üncü kent olacağını belirtti...

Güner Turizm Seyahat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Güner Turizm Seyahat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi 20 Temmuz 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Bakırköy'de açıldı.

Öztaha Turizm Taşımacılık Havacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Fındıkzade Şubesi açıldı!

Öztaha Turizm Taşımacılık Havacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Fındıkzade Şubesi, Barış Toprak Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 14 Temmuz'da Fatih, Molla Gürani Mahallesi, Fındıkzade Sokak'ta açıldı.

Hayde Nakliyat Turizm Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Hayde Nakliyat Turizm Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Özgür Ekici Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 9 Temmuz'da Güngören, Ahmet Kutsi Tecer Caddesi'nde açıldı.

Olimtur Seyahat Acentaları Otomotiv Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Pendik Şb. açıldı!

Olimtur Seyahat Acentaları Otomotiv Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Pendik Şubesi, Çağlar Kodet Şube Müdürlüğü'nde 25 bin TL sermaye ile 7 Temmuz'da Pendik'te kuruldu.

Arkem Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul 2 Şubesi açıldı!

Arkem Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul 2 Şubesi, Kemal Koyaş Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL sermaye ile 3 Temmuz'da Maltepe'de kuruldu.

Gezze Seyahat Turizm İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Gezze Seyahat Turizm İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 50 bin TL sermaye ile 29 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da açıldı.

Afro İstanbul Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Afro İstanbul Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gökhan Mısırlı 100 bin TL sermaye ile 26 Haziran 2015 tarihinde Beyoğlu'nda kuruldu.

İstanbul Seyahat Turizm Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt Şubesi açıldı!

İstanbul Seyahat Turizm Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt Şubesi 2 bin TL sermaye ile 26 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt'ta kuruldu.

S Lımousıne İstanbul Vale Ve Turizm Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

S Lımousıne İstanbul Vale Ve Turizm Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gürcan Çarkçı tarafından 100 bin TL sermaye ile 24 Haziran 2015 tarihinde Esenyurt'ta kuruldu.

Erak Peyzaj Petrol Taşımacılık Turizm İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Erak Peyzaj Petrol Taşımacılık Turizm İnşaat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi 2 milyon 500 bin TL sermaye ile 24 Haziran 2015 tarihinde Avcılar'da açıldı.

Uç Git Turizm Callcenter Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Uç Git Turizm Callcenter Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Mehmet Tercan Şube Müdürlüğü'nde 80 bin TL sermaye ile 17 Haziran'da Beylikdüzü'nde açıldı.

Cindioğlu İnşaat Gıda Turizm Kuyumculuk Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Cindioğlu İnşaat Gıda Turizm Kuyumculuk Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Derviş Coşkun Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 17 Haziran'da Fatih'te açıldı.

İstanbul Metropolitan Tours Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Metropolitan Tours Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Demircan tarafından 100 bin TL sermaye ile 16 Haziran'da Küçükçekmece' de kuruldu.

turizm istanbul Haberi

turizm istanbul

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik, Zeytinburnu ve Karaköy limanlarından bu yılın ocak-mayıs döneminde İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yıllara göre yüzde 7 arttı. 


Geçen yılın aynı dönemine göre havayoluyla gelişler yüzde 6,8, denizyoluyla gelişler ise yüzde 9,9 artış gösterdi.  


Ocak-mayıs ayları arasında gelen 4 milyon 589 bin 41 ziyaretçinin 92 bin 991'ini, Karaköy Limanı'na günübirlik uğrayan turistler oluşturdu. Havayoluyla gelen yabancıların yüzde 18'i ise Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı. 


İstanbul'a en fazla Almanlar geldi 


Kente gelen turistlerin ülkelerine bakıldığında ilk sırayı yüzde 10,3 ile Almanlar aldı. Almanları yüzde 5,5 ile İranlılar, yüzde 4,5 ile Ruslar, yüzde 4,1 ile Amerikalılar, yüzde 4 ile İngilizler, yüzde 3,8 ile Fransızlar, yüzde 3 ile Suudi Arabistanlılar, yüzde...