03 / 05 / 2024

Turizm Raporu

Turizm Raporu

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Turist sayısı azalsa da turizm sektörü büyüyor!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul değerleme şirketlerinden biri olan İstanbul Gayrimenkul Değerleme’nin yeni açıkladığı Turizm Raporu’na göre Avrupa Ülkeleri’nde yaşanan borç krizi, Türkiye’ye gelen turist sayısını da etkiledi

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Utopya Turizm İnşaat'ın faaliyet raporu yayınlandı!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik A.Ş., faaliyet raporu, sorumluluk beyanı ve finansal rapor yayınlandı. 

Utopia World Hotel 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Utopya Turizm İnşaat İşletmeciliği tarafından Utopia World Hotel'e ait 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Utopya Turizm İnşaat 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret faaliyet raporu, finansal tablo ve sorumluluk beyanını yayınladı...

Utopya Turizm İnşaat 2017 faaliyet raporu!

Utopya Turizm İnşaat'ın 1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2017 hesap dönemine ait sorumluluk beyanı, faaliyet raporu ve finansal tablosu yayınlandı.

Utopya Turizm İnşaat 9 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Utopya Turizm İnşaat , 9 aylık finansal tablolar, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını KAP'ta yayınladı.

Utopia World Hotel'in değerleme raporu yayınlandı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Utopia World Hotel'in değerleme raporu yayınlandı.

Torunlar GYO, Netsel Turizm 2016 sonu değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Netsel Turizm Yatırımları A.Ş 2016 Yıl Sonu değerleme raporunu yayınladı.

Kemer'deki turizm lojmanlarına depreme dayanıksız raporu!

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde devlet memurlarının kullandığı 14 lojman binası hakkında depreme dayanıksız olduğu raporu verildi.

Karadeniz'in turizm geliştirme raporu hazırlandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültür Bilimleri Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kemal Üçüncü başkanlığında hazırlanan "Karadeniz Bölgesi'nde Kültür ve Ekoturizm Bağlamında Sürdürülebilir Turizm Geliştirme Raporu" açıklandı.

Fas, 2014'te Afrika'da en çok turistin geldiği ülke oldu!

Afrika Kalkınma Bankasınca yayınlanan 2015 Afrika Turizm Raporu'na göre, bu kıtadaki ülkeleri 2014'te 65 milyon 300 bin turist ziyaret etti ve 43,6 milyon dolar gelir gelde edildi.

Arstate Turizm değerleme raporu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., bağlı ortaklığı Arstate Turizm Paz.ve Tic.A.Ş.'ye ilişkin hazırlanan şirket değerleme raporunu KAP'a bildirdi. İşte rapor...

Çukurçay HES'in 2015 değerleme raporu yayınlandı!

Ütopya Turizm İnşaat Isparta Elektrik Üretim A.Ş. Çukurçay HES 'e ilişkin değerleme raporunu yayınladı. işte ilgili değerleme raporu.

Turizm Raporu Haberi

Turizm Raporu

Kış turizminde Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi rakipleri olan Türkiye, kıs sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kayıtlı kayak merkezlerinin sayısı 28. Buna Turizm Bakanlığı belgeli olmayan ancak, farklı idareler tarafından kayak merkezi olarak belirlenen ya da hedef gösterilen alanlar da eklenince bu sayı 51 'e yükseldi. Turizm Bakanlığı belgeli 28 tesiste 9 bin 549 yatak kapasitesi bulunuyor. Raporda bu rakamın 78 bin 645'e yükselmesinin hedeflendiği belirtiliyor. 


Raporda, 2026 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları'na talip olan Türkiye'de yatırım ve tesis anlamında daha gidilecek çok yol olduğu da kaydedildi. Son yıllarda tesis sayısının ve kalitesinin yükselmesi ve artan talebin bu hedefe ulaşmanın, devletin de desteği ile çok zor olmayacağını gösterdiği ifade edildi. Raporda 2015 kış sezonu...