20 / 05 / 2024

turizm ruhsatı yasak

turizm ruhsatı yasak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, turizm ruhsatıyla konut satılmasına ilişkin " Eğer imar planları konuta da izin veriyorsa kamusal donatı alanlarını kamuya terk ederek inşaatlarına devam edebilirler." dedi...

Avrasya GYO Edirne'deki yeni projesi için yapı ruhsatı aldı!

Avrasya GYO'nun Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri Tic. A.Ş.'ne ait Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mah. Soğukkuyu Mevkii 2261 ada 16 parsel üzerinde yapılacak olan 'Metro Hotel Apartments' projesine ilişkin yapı ruhsatı 31 Aralık 2020 tarihinde alındı.

Ruhsat almadan daire satışına yasak, ön lansmanı hareketlendirdi!

Tüketici Kanunu’un ruhsat almadan projeden daire satışını yasaklamasıyla gayrimenkul projelerinde ön lansman sürecine gidildi. Birçok şirket, resmi satışa geçmeden önce ön duyurularla talep topluyor.

Edirne Saros Körfezi için firmalara işletme ruhsatı veriliyor!

Edirne'de ‘Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi” ilan edilen Saros Körfezi'nde projeler çoğaldı. Bölgede birçok taş ocağına işletme ruhsatı veriliyor.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi inşaatı 300 günde bitecek!

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi İnşaat Komisyonu Başkanı Hüseyin Cengiz yaptığı açıklamada, Manavgat Belediyesi'nden alınan inşaat ruhsatının ardından başlayan inşaatın 300 günde tamamlanacağını belirtti.

Konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsa türüne imarlı arsa deniyor. Ancak arsalar, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Dünyanın ilk maden ruhsatı, koruma altına alındı!

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde, Geç Hitit Dönemi'ne ait olan ve dünyada bilinen ilk maden ruhsatı olduğu belirtilen yazıt, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenip koruma altına alındı.

Viva Ulaşlar Hotel ilave yapı ruhsatı aldı!

Ulaşlar Turizm Yatırımları ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Pazarlama A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Viva Ulaşlar Hotel ilave yapı ruhsatı aldı.

Engelli araçlarından erişilebilir olmayanlara ruhsat verilmeyecek!

Üretilen servis ve turizm taşımacılığı yapanlar dışında, şehir içi yolcu taşıma hizmeti yapan araçlardan engelliler için erişilebilir olmayanlara yolcu taşıma hizmeti için yetki belgesi, izin veya ruhsat verilmeyecek.

Ruhsatsız projelerde ev satışı artık yasak!

Ruhsatsız projelerde ev satışı artık yasak ancak bazı inşaat firmaları yasağı delmenin yolunu senetli satışta buldu. Ruhsat sürecini beklemek istemeyen şirketler ise senetli satışlara yöneldi.

Suudi Arabistan, yabancıların devremülk sistemi işletmesine yasak getirdi!

Suudi Arabistan Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, Mekke ve Medine'de otelcilik ve turizm sektörünün yoğun olduğunu belirterek, yabancıların devremülk sistemi işletmesine yasak getirdi...

Yeni düzenleme Afyonkarahisar'da devre mülk sektörünü rahatlattı!

Afyonkarahisar'da turizm sektörü temsilcileri, devremülk sisteminde ‘yapı ruhsatı’ almadan satış yapılmasına yasak getiren yeni kanuni düzenlemeden memnun. Şehirde, çok sayıda vatandaş işini düzgün yapmayan şirketler tarafından mağdur edilmişti....

Deniz Karataş: 1+0 yasağı turizm merkezleri için gözden geçirilebilir!

Antalya inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 27 metrekareden küçük dairelere yasak getiren yeni düzenlemenin, Antalya ve benzeri turizm merkezlerinde tekrar gözden geçirilmesi gerekebileceğini belirtti...

Erdoğan Bayraktar: Konut varsa kamu donatı alanı terk edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, turizm ruhsatıyla konut satılmasına ilişkin " Eğer imar planları konuta da izin veriyorsa kamusal donatı alanlarını kamuya terk ederek inşaatlarına devam edebilirler." dedi...

turizm ruhsatı yasak Haberi

turizm ruhsatı yasak


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, turizm ruhsatıyla konut satılmasına ilişkin " Eğer imar planları konuta da izin veriyorsa kamusal donatı alanlarını kamuya terk ederek inşaatlarına devam edebilirler." dedi. Turizm ruhsatı olan ancak konut gibi satılan projelere yasak gelmesine daire bir televizyon programında açıklamalar yapan Bayraktar, bu tarz hem turizm hem konut amaçlı yapılan projelerde, konut sahipleri için yeşil alan, okul gibi zorunlu kamusal alanların ayrılması gerektiğini ifade...