07 / 05 / 2024

turizma kazandırılacak olan projeler

turizma kazandırılacak olan projeler

Kayakapı Turizm Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yakup Dinler, 200’e yakın konut ve konak ile birlikte kilise, cami, kervansaray ve hamam gibi kültürel değerleri turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ocak 2024 evde bakım maaşı zamları tek tek hesaplandı! Hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak! 

Pek çok kişinin geçimine katkı sağlayan evde bakım maaşlarına ne kadar zam gelecek? Ocak 2024 evde bakım maaşı zamları tek tek hesaplandı. İşte hesaplara yatırılacak olan o paralar...

Yastık altında parası olanlar her şeyi bırakın buna bakın! Hesaplara yatırılacak 15 bin 991 TL için son gün bugün!

Yastık altında parası olanlar her şeyi bırakın hemen buna bakın... Hesaplara yatırılacak olan 15 bin 991 TL için son gün bugün...

Atıl araziler tarıma nasıl kazandırılacak?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında atıl arazilerin tarıma nasıl kazandırılacağını yazdı. İşte Bayer'in o yazısı...

Yastık altındaki altınlar ekonomiye kazandırılacak! Yeni model devreye alınıyor!

Yaklaşık olarak 5 milyon ton altının yastık altından çıkartılarak ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak modelde son hazırlıklar yapılıyor.

Karabük'teki 50 dönümlük arazi Organize Sanayi Bölgesi'ne kazandırılacak!

AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş yaptığı açıklamada, Karabük'teki 50 dönümlük arazinin OSB'ye kazandırılacağını söyledi.

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.

Bekir Pakdemirli: Biyolojik çeşitlilik ekonomimize kazandırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin ekonomiye kazandırılacağını belirterek, "Genetik kaynaklarımıza dayalı fikri mülkiyet haklarından ülkemizin faydalanmasının önü açılacak." dedi.

Finike'de tarihi yapılar turizme kazandırılacak!

Antalya Valiliği ve Finike Belediyesi işbirliği ile Finike’nin çehresini güzelleştirilecek projesi kapsamında tarihi binalar ve belirlenen caddeler yenilenerek, sağlıklaştırma çalışmaları ile ilçe merkezinin çehresi güzelleştirilip turizme kazandırılması planlanıyor... 

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında bulunan, gotik mimarisi ve aydınlatma tekniğiyle ilgi çeken manastırı Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks, turizme kazandırılacak.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

turizma kazandırılacak olan projeler Haberi

turizma kazandırılacak olan projeler


Kayakapı Turizm Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yakup Dinler, 200’e yakın konut ve konak ile birlikte kilise, cami, kervansaray ve hamam gibi kültürel değerleri turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Dinler, 5 yıllık bir süreçte 230 bin metrekarelik alanda Kayakapı Kültürel ve Doğal Çevre Koruma ve Canlandırma Projesi adı altında yürüttükleri çalışmalarda projeyi sadece karlı bir turizm yatırımı olarak görmediklerini, bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel yaşantısı ile istihdamına ciddi katkı sağlayacak, doğal ve kültürel dokunun özgün bir şekilde yansıtmayı amaçladıklarını belirtti.


Kapadokya bölgesinde Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi tarihi değerlerini bir arada barındıran Nevşehir’in Ürgüp ilçesindeki Kayakapı Mahallesi'nde yüzlerce tüf kayaya oyma yerleşimler ile taş bina ve konaklar, onarılarak bölge turizminin hizmetine kazandırılıyor. Kayakapı Kültürel ve Doğal Çevre Koruma...