20 / 05 / 2024

Turizmcilerden Ruh sağlığı

Turizmcilerden Ruh sağlığı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Alanya Devlet Hastanesi’nin ‘ Bir Kitap da Sen Ver ’ kampanyası sona erdi. Kampanya çerçevesinde 500 civarında farklı kategorilerde kitap toplandı.

Türkiye’de 894 hastane ve 7 bin 950 aile sağlığı merkezi açıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 894 hastane 7 bin 950 aile sağlığı merkezi, 2 bin 700’e yakın 112 acil sağlık istasyonu ve 171 Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile hizmet sunulduğunu söyledi.

 Şırnak Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı!

Şırnak Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Kocaeli Gölcük'te 2 sağlık merkezi açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gölcük Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaptı.

Nizip Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde sona gelindi!

Gaziantep Nizip'te inşa edilen Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde sona gelindi. Nizip Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, hayırsever Maruf Maruoğlu tarafından yaptırıldı.

Manisa'ya ruh sağlığı ve adli psikiyatri hastanesi geliyor!

Manisa Kayapınar Mevkisi'ndeki 460 dönüm arazi üzerine yeni ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yapılacak. Hastane için olumlu yanıt verildi.

Sarıyer Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı!

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Kısmet: "Başlıca amacımız, hastalarımızı olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak" dedi.

Nizip Toplum Ruh Sağlığı Merkezi inşaatı tamam!

Nizip Devlet Hastanesi tarafından projeleri hazırlanan, arsası ise Nizip Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilen hayırsever Maruf Marufoğlu tarafından yaptırılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi inşaatı tamamlandı.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi restore edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 9 yıl önce Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin 114 yıllık tarihi binasını restore edip Sağlık Müzesi olarak yeniden kazandırmayı planlıyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi açıldı!

Hürriyet mahallesi Okullar bölgesinde açılışı yapılan Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi ile 0 - 14 yaş arası çocukların ruhsal, duygusal ve zihinsel gelişiminin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi taşınacak!

Samsun'daki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin 114 yıllık tarihi binasının 9 yıl önce çıkan yangın sonrasında hasar gören kısmında geçen süre içerisinde hiçbir çalışma yapılmadı.

Çerkezköy Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açıldı!

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde, Tekirdağ ve Çorlu Devlet Hastanelerinde faaliyet gösteren Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinin üçüncüsü Çerkezköy İlçe Devlet Hastanesine açıldı.

Turizmcilerden Ruh sağlığı bilinci!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Alanya Devlet Hastanesi’nin ‘ Bir Kitap da Sen Ver ’ kampanyası sona erdi. Kampanya çerçevesinde 500 civarında farklı kategorilerde kitap toplandı.

Manisa'ya yeni ruh sağlığı hastanesi yapılacak!

AK Parti Manisa Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Muzaffer Yurttaş, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen arazi üzerine yeni bir ruh ve sinir hastalıkları araştırma hastanesi yapmak için çalışmaları başlattıklarını açıkladı...

Turizmcilerden Ruh sağlığı Haberi

Turizmcilerden Ruh sağlığı

Alanya Devlet Hastanesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD),  şizofreni ve diğer psikotik bozukluk tanısı almış hastaların tedavi gördüğü Türkler Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kütüphanesi’ne katkı sağlamak için ‘Bir Kitap da Sen Ver’ kampanyası başlatmıştı. Aynı zamanda, yeni açılan merkezin tanınırlığını arttırmak için farkındalık çalışması olan kampanya sona erdi. ALTİD binasında kampanya ile toplanan 486 kitap ve ALTİD tarafından alınan hobi ve spor malzemeleri merkeze teslim edildi.


‘BECERİ KAZANIYORLAR’

Yapılan kampanyanın kurum kütüphanesine oldukça fayda sağladığını, bunun yanında ilk yılında olan psikiyatri merkezinin tanınırlığına da büyük katkısı olduğunu söyleyen Psikiyatri Uzmanı Halil Selahattin Özten, “Türkler’de mayıs ayından itibaren aktif olmaya başlayan kurumumuz işlevsel olarak daha çok şizofreni hastalarına yönelik hizmet veriyor. Şizofreni hastalarının hayata daha fazla katılımlarını sağlamaya yönelik bir merkez....