02 / 05 / 2024

turizmde gelirde artış

turizmde gelirde artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı.

İstanbul otellerinde doluluk oranı artıyor!

İstanbul, 2016 yılında turizmde ciddi bir kan kaybı yaşamıştı. 2016 yılı öncesindeki rakamlar henüz yakalanamasa da doluluk oranları ve fiyatlar artıyor.

Turizmin hareketlenmesi Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarını artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya, "Turizmde hareketliliğin başlamasıyla Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarının normal gayrimenkullerden daha fazla arttığını, bu artış oranının yer yer ortalamanın 2-3 katına kadar ulaştığını görüyoruz" dedi.

Kombassan Holding inşaatta kapasite artıracak!

Konya'da faaliyet gösteren Kombassan Holding dikey büyümeyi hedefliyor. Firma, rulman, makine-vinç, kağıt, inşaat, pvc kapı pencere ve turizmde kapasite artıracak.

Oteller devlet tarafından turizm teşvik yatırımı alacak!

Turizmde kapasitenin artırılmasına yönelik yatırımlar devlet tarafından teşvik edilecek. Yeni inşa edilecek ve modernizasyon yapılacak yaklaşık 10 bin yatak kapasiteli oteller için 360 milyon lira civarında yatırım yapılacak.

Bursa turizmde atılıma hazırlanıyor!

Bursa turizmde de iddiasını ortaya koyuyor. Barındırdığı değerleri bir bir gün ışığına çıkaran kent pastadaki payını her geçen gün artırıyor. Osmanlı mirasına sahip çıkması ile ülke genelinde örnek alınmaya başlandı.

Turizmde çalışan sayısı yüzde 11 artış gösterdi!

AKTOB tarafından yapılan araştırmaya göre, turizm sektöründe sigortalı çalışanların sayısı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 artış gösterdi..

Bursa konaklama kapasitesini artıracak!

Turizmde konaklama kapasitesini artırmak, önemli destinasyonlar arasına girmek için bir dizi projeyi hayata geçiren Bursa, lale ve çintemani deseninden oluşan yeni logosu ile markalaşmasına ivme kazandırmak istiyor

Bursa turizmde fark yaratmaya logo ile başladı!

Turizmde konaklama kapasitesini artırmak, önemli destinasyonlar arasına girmek için bir dizi projeyi hayata geçiren Bursa, lale ve çintemani deseninden oluşan yeni logosu ile markalaşmasına ivme kazandırmak istiyor

Turizmde sigortalı çalışan sayısı artıyor!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme (AR-GE) biriminin derlediği verilere göre, Türkiye'de sigortalı olarak çalışanların sayısı yüzde 6 artışla 13,3 milyona çıktı...

Dünya turizminde Akdeniz'in payı artıyor!

Ziyaretçi sayısında yüzde 30, gelirde yüzde 25' in üzerinde artış olan Akdeniz çanağı, turizmde lider konumunda. Akdeniz bölgesinin dünya turizmindeki payı her geçen yıl artıyor...

Akdeniz turizmde liderliğini koruyor!

Akdeniz bölgesinin dünya turizmindeki payı her geçen yıl artıyor. Ziyaretçi sayısında yüzde 30, gelirde yüzde 25'in üzerinde olan Akdeniz çanağı, sahip olduğu potansiyelle de dünya turizminin merkezi konumunda yer alıyor.

Turizmde temmuz ayında yüzde 13,52'lik artış oldu!

Ömer Çelik, "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi gül dürmüştür, Türkiye tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardı" dedi.

Turizmde yüzde 13'lük artış yaşandı!

Ömer Çelik, turizm verilerine göre temmuzda yabancı ziyaretçi sayısında 13,52 artış yaşandığını bildirdi. Çelik, açıklamasında yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının temmuzda zirveye ulaştığını vurguladı.

turizmde gelirde artış Haberi

turizmde gelirde artış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı. Bu gelirlerin yüzde 84.5'i yabancı turistlerden, yüzde 15.5'i de yurtdışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. TÜİK verileri, kişi başına yapılan hesaplamalar ise gurbetçilerin yaptıkları harcamaların, yabancı turistleri neredeyse ikiye katladığını ortaya koydu. Yılın ikinci çeyreğindeki ziyaretçilerin kişi başına harcamaları ise 818 dolar olarak belirlendi. 

Turizm gelirlerinin 6 milyar 622 milyon doları kişisel gezilerde yapılan harcamalardan, 2 milyar 354 milyon doları da paket tur ütkiye 'nin turizm geliri, yılın ilk yarısında yüzde 6.3 artışla, geçen yılın aynı dönemindeki 12 milyar 965 milyon dolardan, 13 milyar 783 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemler itibarıyla vatandaşların...