28 / 04 / 2024

Türk-Macar Dostluk Parkı

Türk-Macar Dostluk Parkı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan'ın Pecs kentini ziyaret etti. Kaynak, Zigetvar kentindeki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı yaptı.

Türk-Macar Dostluk Parkı yenileniyor!

Macaristan'ın Baranya bölgesindeki Zigetvar kentinde yer alan Türk-Macar Dostluk Parkı, TİKA tarafından restore ediliyor. Dostluk parkının eylül ayında gerçekleştirilecek.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Tekirdağ Türk-Macar Kültür Evi hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen törenle restorasyonu tamamlanan Türk- Macar Kültür Evi açıldı.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Pendik'teki Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Pendik Belediyesi Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışını dün gerçekleştirdi.

Bolu Köroğlu Parkı, Türk dünyasını buluşturacak!

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Türk Cumhuriyetleri ile ‘Köroğlu Kardeşliği’ kuracağız ve kardeş şehirler olarak birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan'ın Pecs kentini ziyaret etti. Kaynak, Zigetvar kentindeki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı yaptı.

Türk-Macar Dostluk Parkı yenileniyor!

Macaristan'ın Baranya bölgesindeki Zigetvar kentinde yer alan Türk-Macar Dostluk Parkı, TİKA tarafından restore ediliyor. Dostluk parkının eylül ayında gerçekleştirilecek.

Konya Türk Yıldızları Parkı açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesince inşa edilen, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı "Türk Yıldızları Parkı", törenle hizmete açıldı.

TİKA, Lübnan'daki Türkmen köyü parkını yeniledi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Lübnan'daki Türkmen köyü parkının yenilenmesi projesini tamamlayarak hizmete açtı. Açıklamada projeyle birlikte Kavaşra merkezinde bulunan parkın atıl durumundan kurtarıldı.

Egekent 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nda sona yaklaşıldı!

Egekent girişinde projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın bitimine sayılı günler kaldı. Bol yeşil alanı ile dikkat çeken ve sosyal donatı alanlarının bulunduğu parkta yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı

Türk Yıldızları Parkı, Konya’nın en büyük parkı oldu!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin havacılık konseptli ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkı’nı Ankara Yolu’nda 321 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirdi.

Alaşehir'de Türk Evleri'nin restorasyonları yapılacak!

Alaşehir'deki Bakkal Şükrü'lerin Evi olarak bilinen 95 yıllık klasik Türk evi ve içinde bulunduğu park, Alaşehir Belediyesi tarafından protokol imzalandı. Bakkal Şükrü'lerin Evi 20 yıllığına Manisa Büyükşehir'e devredildi.

Çiğli'de 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın yapımı devam ediyor!

Çiğli Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan, Egekent girişinde projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın yapımı devam ediyor. 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor...

Türk-Macar Dostluk Parkı Haberi

Türk-Macar Dostluk Parkı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Osmanlı tarihçisi İbrahim Peçevi'nin heykelinin açılış törenine katıldı.


Resmi temaslarda bulunmak üzere, Macaristan'da bulunan Kaynak, Macaristan'ın Pecs kentini ziyaret ederek, Macar asıllı Pecs doğumlu Osmanlı tarihçisi İbrahim Peçevi'nin heykelinin açılışını gerçekleştirdi.


Törene Türk heyetinin yanı sıra Pecs şehri Belediye Başkanı Zsolt Pava da katıldı.


Başbakan Yardımcısı Kaynak ayrıca ziyareti kapsamında, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ile Macaristan'ın Zigetvar kentindeki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı yaptı.


Kaynak, ayrıca 1566'da Zigetvar kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman’ın organlarının defnedildiği mekanı ziyaret...