03 / 05 / 2024

türk mütaahitleri yurtdışı

türk mütaahitleri yurtdışı

2012 yılında Türk müteahhitler yurtdışında bir rekora imza atarak, 26 milyar dolarlık proje üstlendi...

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!

Yurt dışında projeye sahip olan Türk müteahhitlik firmalarının sayısının yaklaşık 2 bin 200 olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020’de yurtdışında üstlenilen projelerin ortalama proje bedeli 47 milyon dolar gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk müteahhitler yeni proje tutarını 35 milyar dolara çıkaracak!

Türk Müteahhitler, yurtdışındaki yeni proje tutarını Cumhuriyetin 100’üncü yılında 35 milyara, 2030 yılında ise 50 milyar dolara yükseltecek uluslararası inşaat pazarından alınan payını yüzde 7’ye çıkaracak.

Türk müteahhitler yurt dışında 19.9 milyar dolarlık iş üstlendi!

İlişkilerin normalleşmesinin ardından Rusya, 2018 yılında yurtdışı müteahhitlik hizmetlerimizde pazar sıralamasında lider konumuna geri döndü. Türk müteahhitler 2018 yılında yurtdışında 19.9 milyar dolarlık iş üstlendi. 

Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor!

Son dönemlerde yurtdışından ev almak oldukça trend. Vize avantajlarının yanı sıra üst gelir grubu için yatırım alternatifi olarak da ilgi görüyor. Türk müteahhitler yurt dışında Türkler için ev yapıyor.

TOKİ Türk müteahhitlerini yurtdışına taşıyacak!

Türkiye'de alt ve orta gelirliye yönelik konut üreten TOKİ hayata geçirdiği projeler ile 100'den fazla ülkeye örnek oldu. TOKİ Türk müteahhitlerini yurtdışına taşıyacak.

Türk müteahhitler yurtdışı inşaat işlerinde iyi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği projeleri değerlendirdi. İşte, Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı...

Türk şirketler yurtdışında 21 spor tesisi ve stadyum işini aldı!

Adana’dan İzmir’e, Samsun’dan Mersin’e kadar ülkenin dört bir yanında açılan yeni stadyumlar sonrası, Türk müteahhitler yurtdışındaki dev stadyum projelerine de imza atmaya başladı.

Türk müteahhitlerin aile şirketi yapısı yurtdışında başarı getiriyor!

Uluslararası Müteahhitler Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Emre Aykar, Türk müteahhitlik firmalarının dış pazarlardaki başarısında aile şirketi yapısının önemli rol oynadığını, bu yapı sayesinde hızlı karar alabildiklerini söyledi.

türk mütaahitleri yurtdışı Haberi

türk mütaahitleri yurtdışı
Türkiye Müteahhitler Birliği ocak 2013 Sektör Analizi Raporu'na göre, Türk müteahhitler 2012'de yurtdışında 26 milyar dolarlık proje üstlenerek, büyük bir rekora imza attı. Projelerin bir çoğu Türkmenistan, Irak, Rusya, İran ve Suudi Arabistan'da hayata...