29 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerinin yurtdışı çalışmaları

Türk müteahhitlerinin yurtdışı çalışmaları

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, "Türk müteahhitlerinin Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin firmalarıyla rekabet edebilmesi amacıyla alternatif finansman modelleri geliştiriliyor." dedi.

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!

Yurt dışında projeye sahip olan Türk müteahhitlik firmalarının sayısının yaklaşık 2 bin 200 olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020’de yurtdışında üstlenilen projelerin ortalama proje bedeli 47 milyon dolar gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk müteahhitlerinin yurt dışı işleri azaldı mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk işçi sayısındaki azalmanın temelinde çalışma mevzuatı kapsamında karşılaşılan sorunlar yattığını söyledi...

Türk müteahhitler yeni proje tutarını 35 milyar dolara çıkaracak!

Türk Müteahhitler, yurtdışındaki yeni proje tutarını Cumhuriyetin 100’üncü yılında 35 milyara, 2030 yılında ise 50 milyar dolara yükseltecek uluslararası inşaat pazarından alınan payını yüzde 7’ye çıkaracak.

Türk müteahhitleri Senegal'e yatırım yapıyor!

Senegal'de çıkan Africa Industrie dergisinin şubat sayısında Türk müteahhitlerinin hayata geçirdiği projeler ve yatırımlar anlatıldı.

Türk müteahhitler yurt dışında 19.9 milyar dolarlık iş üstlendi!

İlişkilerin normalleşmesinin ardından Rusya, 2018 yılında yurtdışı müteahhitlik hizmetlerimizde pazar sıralamasında lider konumuna geri döndü. Türk müteahhitler 2018 yılında yurtdışında 19.9 milyar dolarlık iş üstlendi. 

Türk müteahhitlerin efsana pazarı Libya geri dönüyor!

Türk müteahhitlerinin 1972 yılında uluslararası pazara adım attıkları ilk ülke Libya, yaşanan iç karışıklıklardan sonra yeniden Türkiye Müteahhitler Birliği’nin kapısını çaldı.

Türk müteahhitleri 122 ülkede 372 milyar dolarlık proje üstlendi!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki PepsiCo Fabrikası'nın resmi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk müteahhitlerinin 122 ülkede 372 milyar dolarlık proje üstlendiğini açıkladı.

Türk müteahhitlerinin yurtdışı çalışmaları Haberi

Türk müteahhitlerinin yurtdışı çalışmaları

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Türk müteahhitlerinin Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin firmalarıyla rekabet edebilmesi amacıyla alternatif finansman modelleri geliştirildiğini bildirdi.


AA muhabirine konuşan Kaplan, Etiyopya, Gana ve Senegal gibi ülkelerde hak edişlerini tahsil edemeyen Türk iş adamlarına doğrudan kredi imkanıyla destek olacaklarını söyledi.


Kaplan, dünyadaki rakipleriyle mücadele edebilmek için çaba gösteren Türk ihracatçısının, pazarlarını çeşitlendirmek için son dönemde Ortadoğu, Kuzey ve Sahraaltı Afrika gibi siyasi riskler ve güvenlik risklerinin yoğunlaştığı bölgelere yöneldiğini belirtti.


Türk Eximbank'ın, ihracatçıların, söz konusu bölgelerdeki alacaklarını teminat altına almak üzere hem sigorta hem de kredi desteğini artırdığını bildiren Kaplan, "Geçtiğimiz yıllarda devlet garantisi sağlanmasında yaşanan güçlükler nedeniyle, Bankamız tarafından yurt dışında muteber kabul edilen bankalara kredi limiti tahsis edilmesi için çalışmalar başlattık. Bu doğrultuda...