28 / 07 / 2024

Türk oyuncak üreticileri

Türk oyuncak üreticileri

Çin'den gelen ithal ürünlerle güç kaybeden ve neredeyse tükenme noktasına gelen Türk oyuncakçıları, pazarda yeniden güç sahibi olmak için harekete geçiyor...

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

Türk çelik üreticileri yönünü Uzakdoğu’ya çevirdi!

ABD’nin ilave vergilerle önüne set çektiği Türk çelik üreticileri yönünü Uzakdoğu pazarına çevirdi. Üreticiler, “ABD’ye geçen yıl 1.3 milyar dolarlık satış yaptık. Bunu rahatlıkla başka pazarlara yaparız” diye konuştu.

Türk mermercilere İtalya'dan uyarı!

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, ''Türk mermer ihracatçılarının uyguladığı düşük fiyat politikası nedeniyle üretim durma noktasına gelebilir'' açıklamasında bulundu.

Türk çimento sektörüne Ortadoğu pazarından yeni rakip geldi!

Türk çimento sektörü Ortadoğu’da İran’ın ardından Suudi Arabistan ile de rekabete girmek zorunda kalacak. İhracat yasağını kaldıran Suudi Arabistan düşük maliyeti ile Türkiyeli üreticileri zor durumda bırakabilir.

Türk inşaat malzemelerinin yurtiçi pazar büyüklüğü 52.1 milyar dolar!

İnşaat sektörü malzemeleri üreticileri, Paris Batimat Fuarı'nda bir araya geldi. Yurtiçi pazar büyüklüğü 52.1 milyar dolara ulaşan Türk inşaat malzemeleri piyasası yabancı firmaların ilgisini çekmeyi başardı.

Türk çimentocuları Irak pazarını İran'a kaptırdı!

Çimento üreticileri, İran’ın güçlü çimento sektörünün sert rekabetiyle karşı karşıya. Türk üreticiler Irak’ta büyük pazar kaybı yaşadı. İç pazar da altında, bakanlık önlem planlıyor.

Türk oyuncak üreticileri OSB kuracak!

Çin'den gelen ithal ürünlerle güç kaybeden ve neredeyse tükenme noktasına gelen Türk oyuncakçıları, pazarda yeniden güç sahibi olmak için harekete geçiyor...

ABD’den Türk çeliğine anti-damping vergisi!

Amerika Birleşik Devletleri, serbest piyasa ekonomisine uyulmadığı gerekçesiyle Türkiye’den yapılan çelik boru ithalatına anti-damping vergisi getirdi. Türk çelik üreticileri anti-damping vergi kararına itiraz edecek.

Türk çelik çivi üreticileri ABD anti-damping davasından çivi gibi çıktı!

Türk çelik çivi üreticileri ABD anti-damping davasından çivi gibi çıktı. Çelik çivi üreticilerinin ABD’ye ihracatı kesintisiz sürecek ancak OCTG boru üreticileri ise nihai kararı Ağustos ayı sonuna kadar beklemek zorunda kalacak.

Fethi Hinginar Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Dernek Başkanı seçildi!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği -TGÜB'ün 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı’ nda, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar 2 yıl için dernek başkanı seçildi.

Dünya Türk borusunu seçerken DSİ’nin Elazığ’da tercihi Çin malı oldu!

Elazığ içme suyu isahe hattı için ithal dökme demir (düktil) boruların tercih edilmesine yerli boru üreticileri büyük tepki gösteriyor. Dünya Türk borusunu seçerken DSİ’nin Elazığ’da tercihi Çin malı oldu...

Türk boru üreticileri TANAP hattına talip oldu!

Türk boru üreticileri, Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) talip oldu. Üreticiler, TANAP'ta 2,5-3 milyar dolarlık boru kullanılacağına vurgu yapıyor...

Türk oyuncak üreticileri Haberi

Türk oyuncak üreticileri

Çin'den gelen ithal ürünlerle güç kaybeden ve neredeyse tükenme noktasına gelen Türk oyuncakçıları, pazarda yeniden güç sahibi olmak için harekete geçiyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan destek sözü alan yerli oyuncakçılar biraraya gelip Türk oyuncak pazarını yeniden diriltmek için ortak hareket etme kararı aldı. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma ve Geliştirme Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, "Plastik sektörü içinde oyuncağın payı yüzde 1. Çin'deki ucuz işgücü nedeniyle pazara giren ucuz oyuncaklar sektöre büyük zarar verdi. Ama şimdi yerli oyuncaklar kalitelerini gösterebilecekleri, çocukların eğitimine ve gelişimine yardımcı olacak oyuncak pazarı üzerine odaklanıyoruz" dedi. 


ÇİZGİ KARAKTER YARATACAĞIZ 

"Kendi çizgi karakterlerimizi oluşturup onların oyuncaklarını üreteceğiz. Bu şekilde daha fazla katma değerli ürün üretip dövizin yurtiçinde kalmasını ve dolayısıyla da cari açığa pozitif katkı...