23 / 07 / 2024

türk şeker zam

türk şeker zam

Türk Şeker'in, Tarım Kredi başta olmak üzere bazı marketlere sattığı şekere yüzde 67, diğerlerine yüzde 37 tutarında zam yapması piyasada şaşkınlık yarattı. Türkşeker'in dün pancar çiftçisine 476 milyon lira avans ödemesi yapmasının ardından alınan kararın perde arkası ortaya çıktı.

Türk Hava Yolları çalışanlarının zam oranını açıkladı!

Aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra Türk Hava Yolları çalışanlarının da zam oranı belli olduğu kaydedildi. Altı aylık enflasyon oranlarının açıklanmasıyla Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının da zam oranı açıklandı.

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!

Finans uzmanı Tunç Satıroğlu, 'Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor?' sorusunun yanıtını verdi ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Türk Telekom’dan internet tarifesine yeni zam!

Türk Telekom, toptan internet tarifesine zam yapılacağını duyurdu, Türk Telekom tarafından yapılacak zamlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Türkşeker duyurdu! Türkşeker'den personel alımı açıklaması...

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Türkşeker, 214 sözleşmeli personel istihdam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada Türkşeker, 214 sözleşmeli personel alacağını bildirdi.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl

Türk-İş'ten asgari ücrete tepki: Hiç olmasın zam da yapmayın!

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılmasına sert tepki gösterdi. Atalay, "Hiç olmasın zam da yapmayın" dedi.

Türkşeker 115 sürekli işçi alımı başvuruları 6 Kasım'da başlıyor! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmek amacıyla farklı branşlarda işçi alınacağını duyurdu. İşte detaylar...

Türkşeker açıkladı, üretim ülke ihtiyacını karşılayacak oranda

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) Genel Müdürü Muhiddin Şahin, Türkiye'de senelik olarak toplanda 3 milyon ton şeker tüketildiğini kaydederek, "Bu yıl ülkemizin ihtiyacından bir miktar daha çok üretimimiz mevcut. Türkşeker olarak yıllık 1 milyon 100 bin ton şeker üretiyoruz." diye konuştu.

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Türk Telekom ile ilgili zam konusu gündeme düştü. Türk Telekom internete zam geldiği belirtilirken vatandaşlar ''Türk Telekom internete zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

Türk Telekom’dan dudak uçuklatan zam! En ucuz paket 600 TL olacak!

Türk Telekom, internet abonelik fiyatlarına 1 Ekim itibarıyla zam geleceğini açıkladı. Buna göre, en ucuz abonelik paketi 600 TL’den başlayacak.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Şekere peş peşe zam geliyor! 4 ayda yaklaşık yüzde 46 zam!

Türkşeker, mayıs ayı başından bu yana kademeli olarak yüzde 30 oranında zam yaptığı şekere tekrar üst üste iki zam daha yapıyor. Türkşeker, 1 Eylül tarihi itibari ile fiyatı 27 TL'ye yükseltecek. İşte detaylar...

türk şeker zam Haberi

türk şeker zam

Türk Şeker kristal şekerin fabrika satış fiyatına 27 Haziran itibarıyla yüzde 67'ye varan zam yaptı. Türk Şeker tarafından satılan 50 kg kristal şekerin fiyatı Tarım Kredi vb. marketlere 390 TL’den 650 TL’ye, diğerleri için 550 TL’den 750 TL’ye çıktı.

Peki şekere yüzde 67'lik zam niçin yapıldı, bu artışlar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte detaylar...

Türk Şeker 28 bin 425 pancar çiftçisine 476 milyon lira ikinci avans ödemesi yaptı. Çiftçilerin parası 24 Haziran’da hesaplara yatırıldı. 

Tarımda mazot başta olmak üzere gübre, ilaç, işçilik maliyetlerindeki muaazzam artışlar üretim yapan çiftçinin zor zamanlar geçirmesine neden oldu.

2022 yılında bir dönüm şeker üretiminin maliyeti 8 bin lirayı buldu. Çiftçi ürettiği ürünü satmak için fabrikaya getirdiğinde ise parasını peşin alamıyor. 7 aylık taksitler halinde parça parça alıyor. Bu da çiftçinin kazancının adeta çarçur olmasına neden...