02 / 05 / 2024

türk şirketi ugandaya fabrika kuruyor

türk şirketi ugandaya fabrika kuruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uganda ziyareti kapsamında Türkiye ile Uganda arasında diplomatik, askeri, eğitim, turizm, spor, enerji gibi alanlarda önemli anlaşma ve mutabakat muhtıraları imzalandı.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 350 bininci kamyonunu banttan indirdiğini açıkladı. Türkiye’de üretimi yapılan her 10 kamyondan 6’sına imza atan Mercedes fabrikası, çatı şirketi Daimler Truck’ın dünyadaki en önemli üretim tesislerinden biri konumunda yer almaktadır. İşte haberin ayrıntıl

Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını Türk şirketi kuracak!

Türk ilaç sektörünün önemli oyuncularından GEN, Azerbaycan Yatırım Şirketi (AIC) ve ilaç şirketi SIA Pharmaceutical LLC ile birlikte, Azerbaycan’ın ilk ilaç fabrikasını kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Türk Telekom tam 21 ilde çok sayıda personel alacak! Açık kadrolar bir bir belli oldu!

Türk Telekom, tam 21 ilde personel alımı yapacağını duyurdu. Türk Telekom firmasının çağrı merkezi şirketi olan AssisTT, Türkiye genelinde personel alımı yapacağını açıkladı. Bu kapsamda, açık kadrolar ve başvuru detayları tek tek belli oldu.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

13 yıl önce Sırbistan’a ilk giden Türk tekstil şirketi olan Jeanci, ülkedeki üretimini sona erdiriyor. İki fabrikada 700 kişiye istihdam sağlayan Jeanci, dünya devleri Cavalli, Fearre ve Versace gibi ünlü markalar için de üretim yapıyordu.

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild’ın üyesi olan Nat Rothschild, Türk şirketi Murat Ticaret Kablo'yu satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte tüm detaylar...

Türk Telekom en az ilkokul mezunu personel ve işçi alımı başvurusu açıldı; İşte başvuru şartları

Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon şirketi Türk Telekom, genişleme ve güçlendirme hedefleri doğrultusunda en az ilkokul mezunu personel ve işçi alımı başvurularını başlattı. 14 bin TL maaşla işe alımlar başlıyor. İşte başvuru şartları...

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Türk Hava Yolları 3 şirketi tek çatı altında topluyor

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada havacılığın yan kollarında faaliyet gösteren üç şirketin tek çatı altında toplanacağı belirtildi.

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.

türk şirketi ugandaya fabrika kuruyor Haberi

türk şirketi ugandaya fabrika kuruyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika gezisinin ilk durağı olan Uganda'da iki ülke arasında diplomatik, askeri, savunma, eğitim, turizm, spor, enerji gibi alanlarda anlaşma ve mutabakat muhtıraları imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni huzurunda; iki ülke  arasında diplomatik pasaport hamilleri için 'Vizelerin Karşılıklı Kaldırılması Anlaşması' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Uganda İçişleri Bakanı Rose Akol Okullu tarafından imzalandı.


HANGİ ANLAŞMALAR VAR?


'Turizm Alanındaki İşbirliği Anlaşması'na Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Uganda Turizm, Vahşi Hayat ve Tarihi Eserler Bakanı Maria Lubega Mutagamba imza attı. Türkiye ile Uganda arasında 'Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması'nı Ekonomi Bakanı Zeybekci ile Uganda Savunma Bakanı C.W.C.B. Kiyonga, 'Askeri Mutabakat Muhtırası'nı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Uganda Savunma Bakanı Kiyonga, 'Hidrokarbon, Maden ve Mineraller Alanında İşbirliğine ilişkin Mutabakat Muhtırası'nı Başbakan...