02 / 05 / 2024

türk şirketler ıraka havalimanı yapacak

türk şirketler ıraka havalimanı yapacak

Irak'ın kuzeyindeki Duhok şehrinde Türk firmalarınca inşa edilecek uluslararası sivil havaalanının temeli törenle atıldı.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Türk şirketler Avrupa'da çelik fabrikası topluyor!

Türkiye, küresel ham çelik üretiminde geçen sene yüzde 6 oranında büyüyerek 35.8 milyon tonluk üretim yaptı. Çelik sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, yerli yatırımlarını hızlandırırken bir taraftan da yurt dışında yeni yatırımlarını hayata geçiriyor.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası!

Hindistan'ı Çin'e bağlayan, dünyanın 3 bin metre ve üzeri irtifalardaki en uzun tünel olma özelliğine sahip tünelde Türk teknolojileri kullanılıyor. Tünelin yazılımını ve elektromekanik sistemleri Savronik Şirketler Grubu tarafından yapıldı. 

Türk inşaat sektörü projelerini zamanında, bütçesinde ve kaliteyle yapıyor!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Türk inşaat sektörü de dünyanın her tarafında bunu yapıyor. Türk inşaat sektörünün projeleri çok daha tercih ediliyor" dedi.

Türk müteahhitler İsveçli şirketler için önemli ortak!

İsveç Ticaret Ataşesi Erkocevic, İsveç'in altyapı, inşaat, bilişim teknolojileri, veri merkezleri, yaşam birimleri, araştırma geliştirme faaliyetlerine öncelik verdiğini ve Türk müteahhitlerin küresel olarak İsveçli şirketler için önemli olduğunu belirtti...

Libya’nın yeniden inşası için Türk şirketler masada!

Türk müteahhitler, Libya’da darbeci general Halife Hafter’in saldırılarına ve iç karışıklıklara rağmen ilk göz ağrıları olan ülkenin yeniden inşasına uygun zeminin hazırlanması için görüşmelerini sürdürüyor. 

Hasanoğlu Türk-Arap İş Zirvesi’nde dört projesini tanıtacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) tarafından gerçekleşecek 1. Türk-Arap İş Zirvesi’ne katılacak. Zirvede, bu yıl hayata geçirilecek dört yeni proje ve Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3 projelerinin tanıtımı yapılacak.

Türk şirketler Etiyopya inşaat fuarına damga vurdu!

Türk şirketler, Etiyopya'da başlayan inşaat, enerji ve gıda sektörlerindeki fuarlarda ürünlerini görücüye çıkardı.

Türk inşaat firmaları Katar'da 11 milyar dolarlık proje üretecek!

Türkiye ile Katar arasındaki iş birliği anlaşmaları ekonomik ilişkilerin gücünü artırmaya devam ediyor. Türk şirketler Katar’da 11 milyar dolarlık yeni projeler geliştirecek.

Evonomi'den Türk yatırımcılara KKTC’de konut fırsatı!

Bayyurt Şirketler Topluluğu iştiraklerinden olan Evnomi, KKTC’de Türk gayrimenkul yatırımcıları için özel fırsatlar yaratıyor. Evonomi, Türk yatırımcılar için getirisi yüksek bir yol haritası hazırladı.

Türk şirketler dünyayı yatırımlarıyla fethetti!

Türkler dünyanın dört bir yanında yaptıkları yatırımlarla adlarından sıkça söz ettiriyorlar. Şirketler, 191 ülkede yaptıkları toplam yatırım 58 milyar doları bulurken, 172 bin kişiye de istihdam sağladı.

türk şirketler ıraka havalimanı yapacak Haberi

türk şirketler ıraka havalimanı yapacak

     Temel atma törenine Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin başbakanı Neçirvan Barzani'nin yanı sıra çok sayıda yabancı diplomat ve yerel yönetici katıldı. 

     Törende konuşan Barzani, yeni havaalanının, bölgenin dış dünyaya açılmasına önemli katkı sağlayacağını, bununla beraber Duhok şehrinin turizm, ticaret ve yatırım alanlarında gelişmesine de yardımcı olacağını söyledi. 

     Projesi Lübnan ve Güney Koreli şirketler tarafından hazırlanan havaalanının, ''Makyol'' ve ''Cengiz'' adlı iki Türk firmasının ortak girişimiyle inşa edileceği belirtildi. 

     Havaalanının, 21 kilometrekarelik alanda 400 milyon dolar bütçeyle inşa edileceği ve 3 yılda tamamlanacağı bildirildi. 

     Duhok Valiliği'nin enformasyon sorumlusu Muslih Abdulkadir, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin stratejik öneme sahip olmasından dolayı havaalanının da önem kazandığını söyledi. 

     Abdulkadir, ''Havaalanının inşa edileceği yer Suriye...