18 / 05 / 2024

türk vergi sisteminde meşruiyet

türk vergi sisteminde meşruiyet

Vergilendirme meşruiyetinin temini için bir takım vergilendirme ilkeleri geliştirildi. Bu kapsamda Türk vergi sistemi meşruiyetini kaybetti.

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Milyonlarca vatandaşa müjde! Türkiye'de vergi sisteminde yeni dönem başlıyor!

Tüm vergi mükelleflerini kapsayacak şekilde 7 gün 24 saat hizmet verebilen "Türkiye Dijital Vergi asistanı" uygulaması 2022 yılından itibaren devreye alınacak.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

ABD’li yetkililerden Türk çelik firmalarına vergi kararı!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “ABD’li yerli üreticiler Türk çelik firmalarına engel olmaya çalışıyor” dedi. ABD’li yetkililer Türk çelik firmalarına yüzde 5,24 ila yüzde 7,07 oranları arasında vergi kararı verdi.

Türk konut sektörü Alman markalarını tercih ediyor!

Üretim sisteminde uzun ömür, sağlamlık ve güvenilirliği ilke edinen Almanya, kaliteli ürünleriyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Türk konut sektörü "Made in Germany" etiketinden vazgeçmiyor.

Veraset ve intikal vergisinden muafiyet!

Türk vergi sisteminde dolaysız vergiler arasında, veraset ve intikal vergisi de yer alıyor. Vergiden bazı koşullarda muafiyetler söz konusu oluyor. İşte, veraset ve intikal vergisinden muafiyet!

Miras vergisi beyannamesi hangi vergi dairesine verilir?

Bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından alınan vergiye miras vergisi deniyor. Miras vergisi Türk Vergi sisteminde dolaysız vergiler arasında yer alıyor.

2015 veraset ve intikal vergisi oranları!

Veraset ve intikal vergisi Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Veraset ve intikal vergisi için oranlar her yıl yeniden belirleniyor. İşte, 2015 veraset ve intikal vergisi oranları!

Miras vergisi beyanname verme süresi!

Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkan miras vergisi ödemeleri için ilk olarak beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, miras vergisi beyanname verme süresi!

Miras intikal vergisi beyannamesi örneği!

Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olan miras vergisinin ödenebilmesi için ilk olarak beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, miras intikal vergisi beyannamesi örneği!

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi formu örneği!

Veraset ve intikal vergisi: Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Vergi mükelleflerinin ilk olarak beyanname vermesi gerekiyor. İşte, veraset ve intikal vergisi beyannamesi formu örneği!

Veraset ve intikal vergisi ödeme süreleri 2015!

Veraset ve intikal vergisi: Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, veraset ve intikal vergisi ödeme süreleri 2015!

türk vergi sisteminde meşruiyet Haberi

türk vergi sisteminde meşruiyet

Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Söyler, Dünya Gazetesi'ndeki yazısında ''Vergi sistemi meşruiyetini kaybetti'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Devlet egemenlik yetkisinin bir sonucu olarak kamu hizmetlerinin finansmanı için vergilendirme yetkisine dayanarak vergi alır. Devletin vergilendirme yetkisi, ülkesi ve vatandaşları üzerindeki egemenliğine dayanarak sahip olduğu hukuki ve fiili güçtür. Devletin “hukuki ve fiili gücü”nün esası bir taraftan kamu yararına, öbür taraftan da vergi ödeyenlerin gönüllülüğüne dayanır. Buna vergilendirmenin meşruiyeti denir. Bir başka tanımla vergilendirme meşruiyeti, kamu yararı için vergi ödeyenlerin bu yükümlülüklerini rızaen yerine getirmelerini ifade eder. Bu kavram bazen “vergiye gönüllü uyum” şeklinde dile getirilir.

Vergilendirme meşruiyetinin temini için bir takım vergilendirme ilkeleri geliştirilmiştir. Optimal (rasyonal) vergileme ilkeleri olarak bilinen bu ilkeler; genellik,...