04 / 05 / 2024

Türkakımı

Türkakımı

Enerji devi Gazprom’un Enerji Bakanlığı’na yaptığı sunuma göre Türk Akımı, Russkaya’dan başlayacak. Karadeniz’e döşenecek olan 910 kilometrelik hattın 660 kilometresi Güney Akım güzergahını izleyecek.

TürkAkım bir yaşında!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı resmi açılış töreniyle ocak 2020'de faaliyete geçen TürkAkım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı birinci yaşını kutluyor.

TürkAkım'ın Sırbistan ayağı faaliyete geçti!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı, faaliyete geçti.

TürkAkım'dan Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı!

Rusya doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ileten TürkAkım doğal gaz boru hattı aracılığıyla ocak ayında Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

TürkAkım için geri sayım başladı!

TürkAkım Proje Sözcüsü Esen, "TürkAkım aslında teknolojik olarak son derece zorlu bir proje. Toplam 1870 kilometre uzunluğundaki deniz hatları, 2 bin 200 metreye ulaşan derinliklere döşendi." dedi.

TürkAkım Türkiye'nin bölgedeki etkisini artıracak kilit çözüm!

Ankara Rusya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Salih Yılmaz, TürkAkım'ın enerji arz güvenliği için kilit bir çözüm olacağını kaydetti.

TürkAkım'da deniz geçiş hatlarından ilki doğal gazla dolduruluyor!

Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya iletecek TürkAkım'ı oluşturan iki deniz hattından ilkinin doğal gazla doldurulmaya başlandı.

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

TürkAkım projesinde yarı yol geçildi!

TürkAkım'ın yılda 15,75 milyar metreküp Rus gazını Türkiye'ye taşıyacak olan 930 kilometrelik birinci hattının deniz kısmındaki 530 kilometresi inşa edildi.

Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma yapıldı. 

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

TürkAkımı için 340 milyon avroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında TürkAkım doğalgaz boru hattının geliştirmesi ve Türkiye tarafına doğalgaz alım terminali inşa edilmesi amacıyla anlaşma imzalandı. Sözleşme 340 milyon avroluk yatırım bedeline sahip.

Türkakımı Haberi

Türkakımı

Rus enerji devi Gazprom’un Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yaptığı ‘Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi’nin sunumunun ayrıntılarına ulaştı. Her biri 15 milyar 750 milyon metreküp kapasiteli 4 ayrı borudan yılda 63 milyar metreküp gaz taşıyacak hat, Rusya’da Russkaya’dan başlayacak. Karadeniz’in altına 910 kilometre hat döşenecek. 




BU YIL SONU İNŞAAT BAŞLIYOR

910 kilometrelik deniz geçişinin, 660 kilometrelik bölümü, iptal edilen Güney Akım güzergâhını takip edecek. Daha sonra hat, Güney Akım güzergâhından kopacak ve Türkiye’ye yönelecek. Hat, Trakya’da Ormanlı’da karaya ulaşacak. Bu bölgeye, gazı basmak üzere bir adet kompresör istasyonu inşa edilecek. Türkiye’nin, Trakya’da kara sınırları içinde de 260 kilometre hat inşa edilecek. Hat, Yunanistan’da Kipi’ye ulaşacak. Karaya da bir adet kompresör istasyonunun inşa edilmesi planlanıyor. Gazprom, 1 Ekim 2015 tarihinde deniz...