06 / 05 / 2024

türkiye 2013 gelen turist sayısı

türkiye 2013 gelen turist sayısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2013 turizm istatistiklerini yazılı açıklama ile değerlendirdi. Bakan Çelik, "Turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri durumundayız. 2013 yılını yüzde 10 oranında büyüdük." dedi...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye’de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politika faiziyle ilgili tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Türkiye'yi ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getirmek için çalıştıklarını belirtti ve "Küresel düzeyde rekabetçi akıllı ulaşım sistemleri kuruyoruz" dedi.

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 arttı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, "Geçen yıl dünyada doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalışla 1,3 trilyon dolar seviyesine gerilemişken, Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 artarak yaklaşık 13 milyar dolara çıktı." dedi.

2018'de Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır." ifadesini kullandı.

ABD'li Bakan Ross'un Türkiye ziyareti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke ticaret hacmi hedefini 100 milyar dolara çıkarmasının ardından Türkiye'ye gelen ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross bir dizi görüşme gerçekleştirdi, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

KKTC’de Türkiye’den gelen alıcılarla emlak satışı arttı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Türkiye'den gelen alıcılar sayesinde emlak sektöründe hareketlilik yaşandığı açıklandı.

Cem Yolcu: Türkiye’de en büyük gayrimenkul geliştiricisi olacağız!

Türkiye’ye 2013 yılında gelen ve Körfez’in en güçlü inşaat geliştirme şirketlerinden olan MAZAYA, Ritim İstanbul projesiyle oluşturduğu 1 milyar liralık değerden sonra portföyünün yüzde 35’ni ülkemize getirme kararı aldı.

Türkiye'ye Eylül ayında 2 milyon 855 bin turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Eylül ayında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33 düşüşle 2 milyon 855 bin kişiye geriledi.

Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık verilecek!

Hükümet, güvenilir liman arayan sermayeyi çekmek için düğmeye bastı. Türkiye’ye gelen paraya transfer kolaylığı sağlanacak, çıkışta sorun yaşanmayacak ve ek maliyet olmayacak

Türkiye İMSAD, Afrika’nın kapısını araladı!

İnşaat malzemeleri ihracatındaki daralmayı aşmak üzere çalışan ve yeni pazar arayışlarına giren Türkiye İMSAD’ın çabaları ilk meyvesini verdi. Türkiye’ye gelen Kamerun Ticaret Heyeti, yakın gelecekte yapılabilecek işbirliklerinin temellerini attı.

türkiye 2013 gelen turist sayısı Haberi

türkiye 2013 gelen turist sayısı


2013 yılı turizm istatistikleri Türkiye’nin dünya turizm sektöründeki yerinin kalıcı olduğunu bir kez daha gösterdiğine işaret eden Çelik, şöyle dedi:

"Turizmde sahip olduğumuz potansiyelin açığa çıkması ve turizmimizin çeşitlendirilmesi için gösterilen çabaların olumlu sonuç verdiğini görmekteyiz. Türkiye son yıllarda dünya turizminin önemli bir aktörü olmuştur. Bölgemizdeki siyasi krizlere rağmen Türkiye turizmde yükselmeye devam ediyor. "Medeniyetlerin beşiği" sıfatını güçlendiren, çok zengin kültürel ve tarihi bir mirasa sahip olan ülkemiz, eşsiz doğal güzellikleriyle birlikte değerlendirildiğinde, turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri durumundadır. Bu potansiyeli, tanıtım kampanyaları ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tanıtmaya devam edeceğiz. Turizmde çeşitliliğin sağlanması ve yüksek gelir elde edilmesi kapsamında deniz - kum - güneş̧ turizminin yanı sıra şehir turizmi, sağlık turizmi, kültür turizmi,...