17 / 05 / 2024

Türkiye Antartika üssü açılış

Türkiye Antartika üssü açılış

Türkiye, Antarktika kıtasına kuracağı üs için çalışmaları hızlandırdı. Türkiye Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TAKBAM) öncülüğünde kurulacak üs, ilk aşamada 21 metrekarelik bir konteynerde faaliyet gösterecek.

Ford'un Türkiye'de iki yeni aracı görücüye çıkacak...

Ford'un Avrupa'daki ticari araç üssü olan Ford Otosan, tasarım, mühendislik ve üretim sorumluluğunu üstlendiği yeni nesil Ford Tourneo Courier ve Transit Courier'i kombi ve van gövde seçenekleriyle Türkiye’de pazara sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Çinli otomotiv devi Türkiye’de üretim üssü kuracak!

Çin'in büyük otomotiv üreticilerinden DFSK Genel Müdür Yardımcısı Du Xianjun, 'Avrupa'nın merkezi' olarak konumlandırılan Türkiye'de üretime başlayabileceklerini açıkladı.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Yanlış duymadanız! Amazon, Türkiye'de personel alımlarına başladı

Amazon, yeni kurulan lojistik üssü için Türkiye'den personel alımı yapıyor. 4 yıldır Türkiye pazarında bulunan alışveriş devi Amazon bünyesinde çalıştıracağı personel alımları için görüşmelerini Tuzla'da yapmayı tercih etti.

Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü'nün ilk etabını YDA İnşaat yapacak!

Yerli aşı üretimi amacıyla hayata geçirilecek olan "Türkiye Aşı ve Biyoteknoloji Üssü"nün 1. etabının ihalesini, YDA İnşaat kazandı. Ankara'da Esenboğa'ya yakın konumda yükselecek merkezin inşasının 1 sene sürmesi planlanıyor. 

Çinliler Türkiye'de arazi avına çıktı!

Türkiye'yi Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya dönük üretim üssü şeklinde konumlandıran Çin, ülkede arazi avına çıktı.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan depremzede aileler için konteyner ev!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve civar illerde de hissedilen 6,8'lik depremden etkilenen aileler için konteyner ev gönderdi.

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

ABD'li catering şirketi Türkiye'ye giriş yaptı!

ABD'nin en hızlı büyüyen catering şirketlerinden Barfresh, Türkiye’ye gelme kararı aldı. Hollywood merkezli şirket, ilk adımı İncirlik’te bulunan ABD askeri üssüyle atacak.

RJ Models Türkiye’yi Avrupa’nın maket üssü yapacak!

Hazırladığı mimari maketlerle dünya çapında ses getiren çalışmalara imza atan RJ Models, Türkiye pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettiriyor.

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

Türkiye dünyanın üretim üssü olmaya devam ediyor!

Cushman&Wakefield tarafından hazırlanan İmalat Riski Endeksi 2018 araştırmasına göre global üretimde, Türkiye maliyet avantajı, altyapı yatırımları ve coğrafi konumuyla ilk 10 arasında yer aldı

Türkiye Antartika üssü açılış Haberi

Türkiye Antartika üssü açılış

Türkiye, Antarktika kıtasına kuracağı üs için çalışmaları hızlandırdı. Türkiye Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TAKBAM) öncülüğünde kurulacak üs, ilk aşamada 21 metrekarelik bir konteynerde faaliyet gösterecek. TAKBAM Genel Sekreteri Abdurrahman Külünk, HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada, Antarktika’da üs kurmak için bölgede bilimsel çalışma yapılması gerekliliğine dikkat çekerek, geçen yıl bölgeye Türk bilim adamlarının gittiğini, ikinci heyetin de yakında gideceğini kaydetti. Külünk, “Biz, bölgede üs kurmayı hak etmek için Antarktika Sekreterliği’nin istişare toplantılarına katıldık. Gereken protokollere imza attık” bilgisini verdi.


YASA BEKLENİYOR


Külünk, hükümetin Antarktika’da üs kurulmasına yönelik düzenlemeyi TBMM’ye sevk ettiğini, ocak ayında çıkması beklenen bu yasa ile kuruma yetki verileceğini söyledi. İlk aşamada 3 metreye 7 metre ölçülerinde bir konteyner kuracaklarını dile getiren Külünk, “Oradaki ülkelerin 100 kişinin dahi kalacağı üsleri var....