14 / 05 / 2024

türkiye baraj doluluk oranları

türkiye baraj doluluk oranları

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, AA muhabirinin, "Türkiye'de kuraklık tehlikesi olup olmadığı ve bunun önlenmesi için neler yapılabileceği konusundaki" sorularını yanıtladı. Türkiye'de kuraklık tehlikesi var mı?

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Türkiye'de ofislerin doluluk oranı artıyor!

İstanbul'da ve Türkiye'de pek çok ofis binası boş ve değerlendirilmeden duruyor. Türkiye kısıtlı imkanlarla ürettiği ofislerin doluluk oranını artırmak zorunda.

Türkiye’deki projeler kıskanılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ülkelerinin Türkiye’deki metro, tünel, baraj ve köprüleri kıskandığını iddia etti. Batı ülkelerinde Türkiye’dekilerden çok daha gelişmiş yapılar mevcut.

Türkiye'de Hes projeleri devam edecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'deki barajların doluluk oranı yüzde 8,5 arttı!

Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması beklenen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi hayata geçiyor!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün faaliyete geçecek.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi bugün açılacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi yarın faaliyete geçecek!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

Türkiye'deki otellerin doluluk oranı yüzde 3 düştü!

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

İstanbul baraj doluluk oranları 4 Haziran!

İSKİ verilerinden derlenen bilgiye göre barajlardaki mevcut su hacmi 4 Haziran 2015 tarihi itibariyle yüzde 91.39 oranına ulaştı. İşte İstanbul baraj doluluk oranları 4 Haziran son durum...

türkiye baraj doluluk oranları Haberi

türkiye baraj doluluk oranları

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Hükümet ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, binalarda çatıdan akan yağmur sularının belli yerlerde toplanmasını tavsiye ettiğini belirterek, "Bizim gibi ülkelerde bunu tavsiyeye bırakmamak lazım, bunu mecburiyetle zorlamak lazım" dedi.



Kaya, AA muhabirinin, "Türkiye'de kuraklık tehlikesi olup olmadığı ve bunun önlenmesi için neler yapılabileceği konusundaki" sorularını yanıtladı.


Türkiye'nin su zengini değil su fakiri olduğunu belirten Kaya, "Dünya ortalamalarına baktığımızda, kişi başına düşen su harcamasında su fakiri olan ülkelerden birisiyiz. Gittikçe de su fakirliğimiz artmakta" dedi.


Türkiye'nin büyük kuraklığın yaşandığı 1994'ten sonra, 7 yıllık periyotlarla 2000, 2007 ve 2014 yıllarında kısmi kuraklık yaşadığını vurgulayan Kaya, "20 yılda bir de şiddetli kuraklık yaşıyoruz. Şu anda şiddetli bir kuraklık mı yaşıyoruz? Bence sanki biraz şiddetli kuraklık yaşıyoruz" diye...